Arama sonuçları

Okul öncesi eğitimde de ‘yüz yüze’ yok

Okul öncesi eğitimde de ‘yüz yüze’ yok

Okul öncesi eğitimde de ‘yüz yüze’ yok. Çalışan anne ve babaların en çok merak ettiği konulardan birisi de okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin sürüp sürmeyeceğiydi. Bu sorunun yanıtını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi.

31 Aralık tarihine kadar tüm eğitim kademelerinde yüz yüze eğitim son buldu ve uzaktan eğitime geçildi. Yine özel öğretim kursları, sınava hazırlık kursları da okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları da uzaktan eğitim verecek.

 

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DE ‘YÜZ YÜZE’ YOK

Peki okul öncesi eğitimde yüz yüze eğitim sürecek mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu soruya açıklamasında şöyle yanıt verdi:

“Bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar. Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze gerçekleştirilebilecektir.”

19-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş