Arama sonuçları

Okul öncesi için ‘yüz yüze eğitim’ sürer mi?

Okul öncesi için ‘yüz yüze eğitim’ sürer mi?

Okul öncesi için ‘yüz yüze eğitim’ sürer mi? Yılsonuna kadar yüz yüze eğitime son verilmesi, uzaktan eğitime devam edilmesi kararının ardından çalışan ebeveynler için yanıt aranan soru okul öncesi eğitim kurumları açık olur mu?

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri açıkladı. Buna göre ara tatilde olan eğitim yıl sonuna kadar online olarak sürecek. Yani yüz yüze eğitime ara verildi.

Bu açıklamadan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında “Resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir. Uzaktan eğitim sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme ayrıca yapılacaktır” dedi.

OKUL ÖNCESİ İÇİN ‘YÜZ YÜZE EĞİTİM’ SÜRER Mİ?

Bu açıklamaların ardından sınavlar başta olmak üzere pekçok soru da yanıtsız kaldı. Bunlar arasında en çok yanıtı beklenen soru ise çalışan ebeveynlerin yönelttiği “okul öncesi eğitim kurumları açık olur mu?” sorusu.

Şu andaki açıklamalara göre tüm eğitim öğretim faaliyetleri denildiği için okul öncesi eğitim kurumlarında da uzaktan eğitim söz konusu. Ancak MEB, bu konu ile ilgili istisna karar da alabilir. Geçen yıl tüm eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sürerken, okul öncesi ile 8 ile 12’ler için yüz yüze eğitim kararı alınmıştı. Bakanlığın bu konu ile ilgili istisna yapıp yapamayacağı en kısa sürede belli olacak.

17-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş