Arama sonuçları

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine gıda okuryazarlığı eğitimi

Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine gıda okuryazarlığı eğitimi

Gıda okuryazarlığı ve gıda israfı ile ilgili okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine eğitim verilecek. Sabri Ülker Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 2011 yılından bu yana okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmeleri için Yemekte Denge Eğitim Projesi’ni yürütüyor. Bu proje kapsamında gıda israfı konusunda gıda okuryazarlığı için yeni bir çalışma söz konusu. Vakıf, Türkiye’de ilk kez Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’yle (FAO) bu konuda iş birliği yaptı. 

GIDA İSRAFINI ÖNLEMEK İÇİN

Sabri Ülker Vakfı ve FAO iş birliğinde, FAO’nun gıda israfı konusunda dört farklı yaş grubuna uygun olarak hazırladığı eğitim içerikleri, Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin yürütüldüğü okullardaki çocuklarla buluşacak. Çocukların oyunlarla, sorular sorarak eğlenceli bir biçimde alacağı bu eğitimlerle, gıda israfı ve sağlıklı beslenme konusunda farkındalık kazanmaları hedefleniyor. Eğitimler, 20 ilde 6 milyonun üzerinde öğrenci, öğretmen ve ebeveyne ulaşacak.

Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, toplumda gıda okuryazarlığının yaygınlaşması, sağlığın, iyilik halinin, sağlıklı beslenme ve besin seçiminin geliştirilmesi ve sürdürülmesi için hayati önemde olduğunu söyledi. Mutuş, “Çocuklar neyi nasıl tüketmeleri gerektiğini bu proje ile öğrenecek” dedi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, gıda israfınının önlenmesi eğitimiyle bir değişim kültürü yaratabileceğini belirtti.

 

 

23-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş