Arama sonuçları

Okulda verilen eğitimle sınav soruları aynı değil

Okulda verilen eğitimle sınav soruları aynı değil

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl da pandeminin gölgesinde sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından ise matematik sorularının zorluğu gündeme oturdu. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle zaman zaman uzaktan gerçekleşen eğitimin ardından matematik sorularındaki zorluk, öğrenci ve uzmanların tepkisine neden oldu. Aynı durumun LGS’de de yaşandığına dikkat çeken uzmanlar soruları ve sınav sistemini değerlendirdi.

BirGün'den Kardelen Tatar'ın haberine göre, yalnızca matematik sorularının bu denli zor soruluyor olmasının sınavın matematik endeksli olmasına yol açtığını vurgulayan Rehberlik Uzmanı Onur Soğuk, şöyle dedi: “Sadece matematik sorularının zor olması öğrenciler de matematik yapan kazanır algısına neden oluyor. Bundan dolayı da tarih, edebiyat gibi alanlar önemini yitiriyor. Maalesef eğitim sistemimiz skor odaklı olduğu için öğrenciler sınavda işine yaramayacaksa diğer branşlara ilgi duymuyor. Hep matematiğe yoğunlaşıp diğer dersleri ihmal ediyorlar.”

ESKİ SINAV SİSTEMİ DAHA İYİYDİ

Eski sınav sisteminde puanlamanın öğrencilerin seçtiği branşa göre hesaplandığını hatırlatan Soğuk, “Eski sınav sistemi daha iyiydi soru sayısı fazlaydı, ağılıklar öğrencilerin seçeceği bölümlere göre dağılım vardı" dedi.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal da matematik sorularıyla sınavın tüm yükünün bir test üzerine verilmesini eleştirdi.

 

29-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş