Arama sonuçları

Okullar ‘ateş’ ölçmeye başladı, ateşi 37.5 çıkan öğrenci eve yollanacak

Okullar  ‘ateş’ ölçmeye başladı, ateşi 37.5 çıkan öğrenci eve yollanacak

Okullar  ‘ateş’ ölçmeye başladı, ateşi 37.5 çıkan öğrenci eve yollanacak. Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün Türkiye’de de görüldüğünün açıklanmasından sonra özellikle eğitim kurumlarında olağanüstü hal ilan edildi. Velilerin büyük çoğunluğu çocuklarını virüs kapacak endişesi yüzünden okula yollamaktan çekinirken, bazı okullarda da garip uygulamalar başladı. Bazı okullar öğrencilerinin ateşini ölçmeye başladı. Ateşi olan öğrenci, öğretmen ve çalışanların okullardan gönderileceği duyuruldu.

Koronavirüs salgının Türkiye’de de yayılacağı endişesi toplumda panik havasının oluşmasına neden oldu. Önce marketlerde katı gıdaların satışı patladı, raflar boşaldı, kolonyalar tükendi. Eczanelerde ise maske bulunmaz hale geldi. Ama en büyük endişeyi veliler yaşıyor. Çocukları okula giden aileler “Ya virüs kaparsa” endişesi ile çocuklarını okula göndermek istemiyor.

OKULLAR ‘ATEŞ’ ÖLÇMEYE BAŞLADI, ATEŞİ 37.5 OLAN ÖĞRENCİ EVE YOLLANIYOR

Bu arada okullarda da koronavirüse karşı dezenfekte işlemleri yapılıyor. Bazı okullar ise öğrenci, öğretmen ve çalışanlarının “ateşini ölçmeye” başladı. Bugünden itibaren “ateş ölçme” uygulamasını başlatan okullar var. Velilere de mesajla bilgi veren okullardan velilere şu mesaj gitti:  “Covid-19 virüsü ile ilgili almış olduğumuz önlemler kapsamında tüm öğrenci ve çalışanlarımızın ateşleri gün içinde ölçülecek, ateşi 37.5 üzerinde olan öğrenci ve öğretmenlerimiz evlerine gönderilecektir.."

Bu mesaj ise velilerin daha da endişelenmesine neden oldu. Bir veli şunları anlatıyor:

“Çocuklar zaten korkuyor. Okula gitmek istemiyor. Bir de okulda ateşleri ölçülecek. Bu daha da panik yaşatacak.”

Bir okul yöneticisi ise “devamsızlık” konusuna dikkat çekiyor. “Veliler çocukları okula yollamak istemiyor. Ama hasta ya da ateşi olan çocuklar için nasıl bir devamsızlık uygulaması yapacağız? Devamsızlık hakkı dolan öğrenciler ne olacak? “

LGS İÇİN DEVAMSIZLIK ÖNEMLİ

Ayrıca Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmelerde devamsızlık önemli bir kriter. Sınavla öğrenci alan liselere yerleştirmede puanı eşit öğrenciler için kullanılan 7 kriterden biri devamsızlık. Aynı şekilde sınavsız öğrenci alan liseler için de yerleştirme kriteri olarak devamsızlık kullanılıyor.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

18 milyondan fazla okul öncesi, ilkokul ve ortaokul ile lise öğrencisinin de velisinin de aklındaki soru “Okullar tatil olacak mı?” Bu sorunun yanıtının bugün verilmesi bekleniyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında okulların tatil konusunun gündeme gelmediğini söylemişti.

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullara gönderdiği yazıda etkinlikleri iptal etti: Bakanlık hem özel hem devlet okullarına şu mesajı yolladı:

"Virüsün etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir."

ÜNİVERSİTELERDE NELER OLUYOR?

Bu arada birçok vakıf üniversitesi koronavirüs önlemi olarak online eğitime geçeceğini açıklamıştı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, bugün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üniversitelerin tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Meselenin tatile getirilmesini doğru bulmuyorum, kararı devletin alması lazım.  Olası bir tatilde yüz binlerce öğrenci memleketlerine dağılacak. Bu hareketlilik riskli de olabilir" ifadelerini kullandı. Saraç, "Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz. Devlet kararına uyacağız. Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacacağını düşünüyoruz."

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş