Arama sonuçları

Okullar kapalı kaldıkça çocuk evlilikleri artıyor

Okullar kapalı kaldıkça çocuk evlilikleri artıyor

Okullar kapalı kaldıkça çocuk evlilikleri artıyor. Bazı şeyler çocuklar için uygun değildir. Evlilik de bunlardan biri. Güney Sudan UNICEF ile çocuk evliliğine karşı kampanya başlattı. Güney Sudan hükümeti, çocuk yaştakilerin zorla evlendirilmelerini engellemek amacıyla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde bir çalışma başlattı.

Kampanya “Bazı şeyler çocuklar için uygun değildir. Evlilik bunlardan biridir” sloganıyla başlatıldı.

OKULLAR KAPALI KALDIKÇA ÇOCUK EVLİLİKLERİ DE ARTIYOR

Kampanya ile çocuk yaşta evliliklerin kızların eğitimi, gelişimi ve geleceklerine verdiği zarar konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Güney Sudan Cinsiyet, Çocuk ve Sosyal Refah Bakanı Aya Benjamin Warille, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle okulların kapatılmasıyla evde daha fazla vakit geçirilmesinin, daha fazla kız çocuğunu, erken yaşta evlilik ve cinsel istismar riskine maruz bıraktığını söyledi.

Bakan Warille, çocuk evliliğini sona erdirmek için herkese iş birliği çağrısı yaptı.

UNICEF Güney Sudan Temsilcisi, Mohamed Ag Ayoya da “Başlattığımız kampanya ile evliliğin çocuklara uygun olmadığı mesajını veriyoruz. Bu çocuklara özellikle kızlara zarar veriyor ve artık sona ermeli” dedi.

100 KIZ ÇOCUĞUNDAN 52'Sİ 15 YAŞINA GELMEDEN EVLENDİRİLİYOR

UNICEF’e göre, Güney Sudan’daki kızların yüzde 52’si 18 yaşına gelmeden evlendiriliyor, yaklaşık 3’te biri de 15’inden önce çocuk sahibi oluyor.

UNICEF, Ulusal Stratejik Eylem Planı kapsamında 2030 yılına kadar çocuk evliliklerini ortadan kaldırmak için Güney Sudan hükümetiyle çalışma yürütüyor.

06-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş