Arama sonuçları

Okullarda ikili-üçlü eğitim olur mu? Seyreltilmiş sınıf olacak mı?

Okullarda ikili-üçlü eğitim olur mu? Seyreltilmiş sınıf olacak mı?

Okullarda ikili-üçlü eğitim olur mu? Seyreltilmiş sınıf olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar açıldığında seyreltilmiş sınıf uygulamasının da söz konusu olabileceğini söyledi.

Katıldığı bir tv programında okulların açılmasıyla ilgili senaryo tabanlı çalışma yaptıklarını anlatan Selçuk, şöyle dedi:

“İlkokulda, ortaokulda ve lise kademesinde kaç öğrenci var? Sıraları seyreltmek için sınıfları ikiye bölersek ne yapabiliriz? Kaç sıramız var, önümüzdeki yıla kaç sıra siparişi vermeliyiz? Sıraların ihalesi yapılıyor şimdi. Öğrencileri okullara ve sınıflara dağıttığımızda ihtiyaç artmaya başlıyor. Çocuklara çift maske verdiğimizde ne olacak? Maskelerin yerleştirilme biçimi nasıl olacak?" 

OKULLARDA İKİLİ-ÜÇLÜ EĞİTİM OLUR MU? SEYRELTİLMİŞ SINIF OLACAK MI?

Selçuk, pervinkaplancom instagram yayınına da katıldığında kendisine şu soru yöneltilmişti:

Okulların kademeli olarak 1 Haziran’da Bilim Kurulu’nun önerisine göre açılmasını temenni ettiğinizi söylüyorsunuz. Velilerin okulların açılmasıyla ilgili kaygısı kalabalık sınıflar ve okul servisleri ile ortak kullanımlı alanlar. Pandeminin dalgaları olacağı uyarıları dikkate alındığında bu risk geçene kadar okulların tümünde ikili-üçlü eğitim yapılması gündeme gelebilir mi? Bu yolla seyreltilmiş sınıf uygulaması yapılabilir mi?

Selçuk’un bu soruya yanıtı şöyle olmuştu:

“Şimdi bu düşünceler bizde plana da geçmiş vaziyette. Yani biz bu senaryoları yaparken her duruma hazır olmak için yapıyoruz. Yani bu çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda olabilmesinin ön koşul olarak alındığı bir yaklaşımımız var. Biz diyoruz ki öğrencilerimiz, çocuklarımız şu aralıklarla otursunlar, sınıfta şu kadar öğrencimiz olsun. Peki  bunun gereği nedir? Bunun gereği eğer kademeli geçişse belli sınıfların geçişiyse veya grubu bölmekse vesaire bunların hepsiyle ilgili hazırlığımız var bizim. Biz sadece değişen duruma gün gün bakıyoruz değil mi her akşam bakıyoruz duruma ne oldu diye. Biz de eğitimsel duruma her akşam her akşam bakıyoruz, her hafta bakıyoruz ve bu değişen duruma göre eğer bu senaryolardan herhangi biri, yani bölmek, kademeli yapmak, belli sınıfları davet etmek vesaire hiç yapmamak, bunların hepsi olasılıklar içerisinde. Bu olasılıkların hangisi bu yapılan değerlendirmeler sırasında öne çıkarsa bizim de zaten planımız hazr, biz onu uygularız.”

 

İKİLİ-ÜÇLÜ EĞİTİMDE ÖĞRETMEN AÇIĞI NE OLUR?

Bu arada okullarda sosyal mesafe kuralına göre dersliklerin bölünmesi durumunda derslik açığı ya da ikili-üçlü eğitim seçeneğinde de öğretmen açığı gündeme gelecek. Eğitim sendikalarının çalışmalarına göre öğretmen açığı 100 binin üzerinde ve bu açık sözleşmeli öğretmenlerle gideriliyor.

 

DERSLİK AÇIĞI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

Geçtiğimiz şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Okullardan Yarınlara" adıyla eğitime destek kampanyası başlatmıştı. Erdoğan bu kampanyanın tanıtımında şöyle demişti: "İmkanı olan her vatandaşımız sadaka-i cariye olarak dilediği yerde, ister derslik ister okul şeklinde katkıyla bu kampanyaya iştirak edebilir. Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 21 bin dersliğe sahip 13 bin yeni okula ihtiyacı bulunuyor. Ayrıca mevcut okulların bir kısmında da depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor.”

10-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş