Arama sonuçları

Okullarda temizlik ve güvenlik ne olacak?

Okullarda temizlik ve güvenlik ne olacak?

Okullar, 2 Temmuz’a kadar açık kalacak, 5 Temmuz’dan sonra da telafi eğitimleri başlayacak.

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, İŞKUR’un Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında okullarda çalışan temizlik ve güvenlik personellerinin sözleşmeleri bu ay sona eriyor. Bu durumda okullardaki güvenlik ve temizlik işleri aksayacak. Dolayısıyla eğitimciler ve veliler tedirgin.

"ÇARESİNE BAKACAKLAR"

Konuya dikkat çeken Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Zaten okul aile birliği gelirleri neredeyse yok düzeyinde olan okullarımızın temizlik ve güvenlik hizmetleri nasıl yürütülecek? Okul yöneticilerimiz bu hususta çok endişeli. MEB, bu önemli probleme ivedilikle çözüm üretmelidir” diye konuştu.

Tüm eğitim çalışanlarının kadrolu istihdam edilmesi gerektiğini kaydeden Eğitim Sen de yaptığı açıklamada salgın riskine dikkat çekerek “Bu emekçiler olmadığında, okulların temiz tutulması amacıyla okul müdürleri ve öğretmenler başlarının çaresine bakmaya zorlanacaklar” dedi.

"MEB'İN ÇÖZÜM ÜRETMESİ BEKLENİYOR"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ise şunları söyledi:

“İŞKUR kapsamında çalışan bu kişilerin haziranda iş akitleri son buluyordu. Önceden yazın okulda öğrenci olmadığı için sorun yoktu şimdi ise durum farklı. Temizlik ve güvenlik sorunu yaşanmaması için TYP’li olarak çalışanların süreleri uzatılmalı. MEB’in çözüm üretmesi bekleniyor.”

23-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş