Arama sonuçları

Okulların açılmasının şartı ‘çocuklara aşı’ mı olacak?

Okulların açılmasının şartı ‘çocuklara aşı’ mı olacak?

Okullarda yüz yüze eğitime geçmenin koşulu aşı mı olacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in  okulların pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime geçmesinin ilk önceliği olduğunu söyleyerek, “Artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur” sözleri üzerine okulların 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçebileceği beklentisi oluştu.

Ancak aşılama yaşanın okulların açılacağı 6 Eylül’e 12-15 yaş aralığına çekilmesinin Bilim Kurulu’nun gündeminde olduğu açıklaması ise tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada aileler “ÇocukBenimKararBenim” hastag’i ile çocuklarının aşılanmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, bu hastag’i Türkiye gündeminde TT yaptı. Uluslararası araştırmalarda çocukların koronavirüs riski taşımadığının kanıtlandığını söyleyen aileler, aşı şartı gelirse çocuklarını okula yollamayacaklarını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlayacağı 6 Eylül öncesinde aşı yaşını risk grubundakiler için 12, diğerleri için 15 yaşa kadar indirme konusunda karar alınacağını açıkladı. Turan, "Hedefimiz okulları açmak. İlk etapta 15 yaşa kadar 12-15 yaş arasında da yüksek riskli grubu aşılama planı var. Bu konuda net karar alınacak yakın zamanda" demişti.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sema Turan, pandemi sürecinden en çok etkilenen kesimin öğrenciler olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARA AŞI MI GELİYOR?

Okulların açılması için çocukların aşılanmasının Bilim Kurulu’nun gündeminde olduğunu belirten Turan şöyle dedi: "Sürece baktığımız zaman ilk planda en önemlisi eylül ayından sonra okulların açılmasını sağlamak ve çocuklarımızın eğitim hakkının devam etmesi gerekiyor. Dünyada aşı trendine bakacak olursanız pek çok ülkede aşı trendinde aşı yaşını 15 hatta 12 yaşa kadar indiren ülkeler var. Biz ilk etapta 15 yaşa kadar indirip, 12-15 yaş arasında da yüksek riskli hastalık sahibi, hastalığı olan çocuklar için aşılama konusunu konuşuyoruz. Bu konuda net bir karar alınacak yakın zamanda. Okulların açılmasından önce olması tabi ki hedefimiz. Öncelikle okullar açılmadan bu işi yapmak, çocukların yeterli immünizasyonunu sağlamak için düşünülmekte. İlk etapta 15 yaşa kadar 12-15 yaş arasında da yüksek riskli grubu aşılama planı var."

08-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş