Arama sonuçları

Önce ‘uzaktan not’ geldi, ardından ‘online sınav’: Tüm sınavlar online olur mu?

Önce ‘uzaktan not’ geldi, ardından ‘online sınav’: Tüm sınavlar online olur mu?

Önce ‘uzaktan not’ geldi, ardından ‘online sınav’: Tüm sınavlar online olur mu? ‘Uzaktan not’un ardından ‘online sınav’lar mı geliyor? Uzaktan eğitim ile birlikte yükseköğretim kurumlarında da online sınavlar yapılmaya başlandı. İlk, orta ve liselerde ise sınavlar yüz yüze yapılıyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Twitter hesabından yaptığı “açık öğretim okullarının sınavlarının çevrim içi olarak yapılacak” açıklaması önümüzdeki günlerde örgün eğitim kurumlarında da bu sınavların “çevrim içi” olarak yapılabileceği anlamına gelir mi?

Salgında vaka sayılarının artması nedeniyle MEB, 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yüz yüze olarak yapılacak açıköğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarını ileri bir tarihe ertelemişti. Bu arada ise iki önemli yönetmelik değişikliği yaparak hem ilköğretim hem de liselerde “uzaktan eğitimde notla değerlendirme yapılamaz” hükmünü kaldırdı. Bu yönetmelik değişikliklerinin yapılmasının ardından ise akla gelen soru “online sınavların önü açılır mı?” olmuştu.

ÖNCE ‘UZAKTAN NOT( GELDİ, ARDINDAN ‘ONLİNE SINAV: TÜM SINAVLAR ONLİNE OLUR MU?

Bugün Bakan Selçuk’un yaptığı açıklama ilk olarak online sınavların açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarında gerçekleştirileceğini gösteriyor. Açık öğretim okullarının birinci dönem sınavları 25 Şubat'ta ikinci dönem sınavları 25 Mart'ta başlayacak. Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacak.

Bu karar gelecekte açık ortaokulu ve lise sınavları gibi örgün eğitim kurumlarının yüz yüze yapılamayan sınavlarının da online olarak yapılabilmesi için bir yol açacak mı?

16-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş