Arama sonuçları

Onlara sadece rektörlük yetmiyor: 6 fakültede dekan vekili olan da var

Onlara sadece rektörlük yetmiyor: 6 fakültede dekan vekili olan da var

Onlara sadece rektörlük yetmiyor: 6 fakültede dekan vekili olan da var. Birçok üniversitede rektörler fakülte dekanlıklarını da vekaleten yürütüyor. Üniversitelerde birçok fakültede dekan vekili olarak görev yaptığı açığa çıktı. Birgün'ün haberine göre Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü bu konuda zirvede. Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in tam 6 fakültede dekan vekilliği yaptığı öğrenildi. Diğer üniversitelerde de rektörlerin bir veya iki fakültede dekan vekilliği yaptığı açığa çıktı.

ONLARA SADEVE REKTÖRLÜK YETMİYOR: 6 FAKÜLTEDE DEKAN VEKİLİ OLAN DA VAR

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir Spor Bilimleri, Turizm, Söke Mimarlık Tasarım, İslami İlimler, Nazilli Güzel Sanatlar ile Uygulamalı Bilimler Fakültelerinde dekan vekilliği görevini yürütüyor. Aynı üniversitede rektör yardımcılığı yapan Mehmet Aydın ise İletişim Fakültesi’nde dekan vekilliği yapıyor. Üniversitede sadece Söke İşletme Fakültesi’nde dekan asaleten görev yapıyor. Diğer fakültelerin tamamı dekan vekilleri tarafından yönetiliyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise 3 fakültede dekan vekilliği yapıyor. Kızılay, Hukuk, İletişim ile Su Ürünleri Fakültelerinde dekan vekilliği görevini yürütüyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut ise iki fakültede dekanlığın yanı sıra bir yüksekokulda müdürlük yapıyor. Karabulut, Sağlık Bilimleri ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakülteleri dekan vekilliğinin yanında Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini de yürütüyor.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mehmet Turgut ise görevinin yanında iki fakültede dekan vekilliği yapıyor. Turgut, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri ile Turizm Fakültelerinde bu görevi yürütüyor.

Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı da iki fakültede dekan vekilliği görevini yapıyor. Turgut rektörlüğün yanı sıra Mimarlık ile Teknoloji Fakültelerinde dekan vekilliği görevini yürütüyor.

BAYBURT’TA 4 KİŞİ YÖNETİYOR

Bayburt Üniversitesi’nde ise 8 fakülteyi 4 kişi yönetiyor. Rektör Selçuk Coşkun ve Rektör Yardımcısı birer fakültede, diğer bir Rektör Yardımcısı Mutlu Türkmen ise iki fakültede görev yapıyor. Rektör Coşkun İlahiyat Fakültesi’nde, Hanefi Bayraktar Mühendislik Fakültesi’nde Mutlu Türkmen ise İktisadi ve İdari Bilimler ile Sağlık Bilimler Fakültelerinde dekan vekilliği yürütüyor.

Yine Hakkari Üniversitesi’nde Rektör Ömer Pakiş iki ayrı fakültede dekan vekilliği yapıyor. Pakiş’in dekan vekilliği yaptığı fakülteler ise şöyle: Mühendislik Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Kurumsal İletişim Birimi yayımlanan haber ile ilgili şu açıklamayı gönderdi:

“ONLARA SADECE REKTÖRLÜK YETMİYOR: 6 FAKÜLTEDE DEKAN VEKİLİ OLAN DA VAR” BAŞLIKLI HABERİN ÜNİVERSİTEMİZ İLE İLGİLİ KISMI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Pervin Kaplan isimli haber sitesinde 22.10.2020 tarihinde “Onlara sadece rektörlük yetmiyor: 6 fakültede dekan vekili olan da var” başlığıyla “ İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise 3 fakültede dekan vekilliği yapıyor. Kızılay, Hukuk, İletişim ile Su Ürünleri Fakültelerinde dekan vekilliği görevini yürütüyor.” şeklinde yer alan bu haber tamamen gerçek dışı olup kamuoyunu, Üniversitemiz yönetimi hakkında yanlış bilgilendirmeye yöneliktir. Şöyle ki; Üniversitemizin Su Ürünleri Fakültesi bulunmamaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, İletişim Fakültesi Dekanlığı görevini ise Prof. Dr. Ahmet Yatkın yürütmektedir. Üniversitemiz web sayfasında akademik birimler kısmına bakıldığında Üniversitemizin su ürünleri fakültesinin olmadığı, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, İletişim Fakültesi Dekanlığı görevini ise Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ın yürüttüğü görülmektedir. Buna rağmen bu şekilde asılsız haber yapılarak Üniversitemiz Rektörü yıpratılmaya çalışılmaktadır. Söz konusu haberde yer alan bu gerçeğe aykırı hususlarla ilgili olarak yasal haklarımız saklı kalmak üzere durum kamuoyuna saygıyla sunulur.

22-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş