Arama sonuçları

Online eğitim döneminde yazmayı unuttular

Online eğitim döneminde yazmayı unuttular

Pandemiyle geçen 1,5 yıllık online eğitimin ardından yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler 10 günü geride bırakırken okula uyumda sıkıntılar bitmedi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Yılmaz, öğretmenlerin gözlemleri çerçevesinde yüz yüze eğitimde yaşananlarla ilgili dikkat çeken detayları paylaştı:

KALEM KULLANMAYI UNUTTULAR

- Öğrencilerin hem öğrenme hem de sosyal duygusal beceri kayıplarının düşünülenden daha fazla olduğu görüldü.

- Sadece ilkokul değil ortaokul hatta lise öğrencilerinin bile kalem kullanarak yazma ve işlem yapma becerileri geriledi. Yazmanın yanı sıra matematiksel işlem yapma becerileri de gerilemiş.

- Bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrencilerin çoğu okul öncesi eğitim alamadıkları için el becerileri gelişmemiş. Çatal kaşık tutamıyorlar; kalem tutmayı zaten bilmiyorlar. Tuvalet ihtiyacını yalnız karşılayamayanlar var.

- Çocukların bir bölümü salgın sürecini evde geçirdiklerinden arkadaşlarına nasıl yaklaşacaklarını bilmiyor, birbirlerine zarar verebiliyor. Sınıf kurallarını bilmeyen öğrenci sayısı çok fazla. Ders ortamında ve teneffüslerde çok hareketli ve kontrolsüzler.

- Bazı öğrencilerin psikolojik olarak salgından daha fazla etkilendikleri görülüyor, sürekli masalarını ve ellerini dezenfekte etme eğilimi gösteriyorlar.

17-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş