Arama sonuçları

ÖSYM açıkladığı sınav takvimini geri çekti mi?

ÖSYM açıkladığı sınav takvimini geri çekti mi?

ÖSYM’nin 2023 yılı sınav takvimini açıklamasıyla birlikte erken seçim tartışmaları da başlamıştı. Bu tartışmalar üzerine ÖSYM açıkladığı sınav takviminin altına "Güncel gelişmelere ve salgının seyrine göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir" ifadelerine yer verildi. ÖSYM dün sınav takvimi ile ilgili paylaştığı Tweet'i de sildi. 

NE OLMUŞTU

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi, "osym.gov.tr" internet sitesinden açıklanmıştı. ÖSYM'nin açıkladığı "2023 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi"ne göre, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) 17-18 Haziran'da yapılacaktı.

Temel Yeterlik Testi (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da gerçekleştirilecekti. YKS başvuruları 9 Şubat-6 Mart 2023'te alınacak, sınavın sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacaktı.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI BAŞLADI

Ancak ÖSYM’nin sınav takvimini açıklamasıyla birlikte erken seçim tartışmaları da gündeme geldi. 2023 seçimlerinin haziran ayında yapılacağı açıklanmışken, ÖSYM’nin takvimi açıklaması baskın erken seçim mi olacak sorusunun tartışılmasına neden olmuştu. Çünkü iktidar tarafından seçimin 18 Haziran'da yapılabileceği ifade edilmişti.

Bu tartışmaların ardından ise ÖSYM, açıkladığı sınav takvimini geri çekti.

YENİ ÇALIŞMA YAPIYOR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı.

ÖSYM’nin bugün açıkladığı takvime göre üniversite sınavları 17-18 Haziran’da. 2023 seçimlerinde normal takvimin işlemesi durumunda 18 Haziran’da seçime gidileceği belirtilmişti.

AA’nın haberine göre “Bu durum seçim tarihinin biraz daha öne alınacağı anlamına gelir mi?” sorusu üzerine Çelik, şunları söylemişti. “Sevgili öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili olarak ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşırlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok.”

Bu açıklamanın ardından ÖSYM açıkladığı sınav takviminin altına "şartlara göre yeniden düzenlenebileceği" ifadesini eklerken dün paylaştığı sınav tarihlerini duyurduğu Tweet'i de sildi.

25-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş