Arama sonuçları

‘ÖSYM kamu kurumu olduğunu unutmamalı’

‘ÖSYM kamu kurumu olduğunu unutmamalı’

ÖSYM kamu kurumu olduğunu unutmamalı.’ Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) içinde Mabel Matiz geçen soruyla ilgili inceleme başlatmasılmasına Eğitim Sen’den tepki geldi. BirGün'de yer alan habere göre, sendikadan yapılan açıklamada “ÖSYM kamu kurumu olduğunu unutmamalıdır” dendi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Darbe dönemlerinde, sakıncalı bulunan yazarların eserlerinin yasaklanması hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Nazım’ın şiirlerini öğrencilerine okduğu için soruşturulan öğretmenlerin olduğu bir ülkede, ÖSYM Başkanı’nın yaptığı açıklamanın üzerinden atlanmaması gerektiğinin farkındayız. Gerici güç odaklarının, ellerinde bulundurdukları yayın organları aracılığıyla, sürdürdükleri hedef gösterme ve vesayet oluşturma çabası etnik kökeni, mezhebi, tercihleri, cinsel kimlikleri, yaşam biçimi ve düşünceleri kendilerinden farklı olan toplumsal kesimleri özel alana hapsetmeye ve görünür olmalarını sağlamaya çalışmaktadır. Bu çaba, tek sesi ve tek renkli bir rejim yaratma gayretinin sonucudur. ÖSYM bir kamu kurumudur ve ÖSYM Başkanı burayı bir kamu kurumu gibi yönetmelidir. Bu topraklar her koşulda özgürlüğü için bedel ödeyenlerin topraklarıdır. Bugün de bize dayatılmaya çalışılan tek tip yaşama sessiz kalmayacağız, haklarımız ve özgürlüklerimiz için mücadeleyi sürdüreceğiz.”

'HAYRETLE İZLİYORUM'

Sosyal medyada destek yağmuruna tutulan Mabel Matiz ise konuyla ilgili bir tweet paylaştı. Matiz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Müziğimle hayati bir sınavın sorularına konu olmak beni çok mutlu etti. Şimdi ise aynı sınav üzerinden kişisel değerlerimin konu edilmesini hayretle izliyorum. Adımın yanına coğrafi işaret logosu konmasına ramak kalmışken, sınandığım şeye bak. Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Bugüne dek müziğimle anlatmak istediğim şeyin ne kadar iyi anlaşıldığını yine sizin yazdıklarınızdan anlıyor ve daha da güçlü hissediyorum. Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere.”

06-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş