Arama sonuçları

Otizmli bireylerin anneleri 'yalnızlıkları ve korkularını' kısa filme taşıdı

Otizmli bireylerin anneleri 'yalnızlıkları ve korkularını' kısa filme taşıdı

Otizmli çocuğu olan 16 anne, aldıkları tiyatro ve dramae ğitimlerinin ardından, yaşadıkları zorluklar ve endişeleri "Benden sonra" isimli kısa filmle beyaz perdeye taşıdı.

Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında anneler, tiyatro ve drama eğitmeni Benek Çakmak'tan 2,5 ay boyunca ücretsiz eğitim aldı. Anneler, çocuklarına otizm teşhisi konulmasından itibaren yaşadıkları toplumsal uyum problemlerini, zorlukları ve "Benden sonra çocuğuma ne olur?" endişesini anlatmak için bir araya geldi. Annelerin yaşadıkları tecrübeler senaryoya taşındı. Annelerin korku ve endişeleri kadar sevinç ve mutluluklarına da odaklanan kısa filmde 16 otizmli çocuk ve annesi rol alıyor.

"EĞİTİMLER ANNELER İÇİN BİR TERAPİ OLDU"

Tiyatro ve drama eğitmeni Benek Çakmak, TODEV Vakfı Başkanı Arzu Gökçe ile başlattıkları projenin ilk ayağında otizmli çocuğu olan annelere gönüllü eğitim verdiğini söyledi.

TODEV Vakfı Aile Koordinatörü Eylem Kıymaz, 8 yaşında otizmli bir erkek çocuğu olduğunu belirterek, kısa filme en çok büyük katkıyı annelerin verdiğini ifade etti.

 Kıymaz, şöyle dedi: "Ben de onlardan biriyim. Tiyatro eğitimlerimizin ardından koronavirüs pandemisi yüzünden gösterilerimizi yapamadık. Biz de kısa filmle kendimizi anlatmak istedik. 16 otizmli çocuk annesiyle birlikte projemize başladık. Hepimiz üzüldüğümüz, sevindiğimiz anılarımızı anlattık, korkularımızdan bahsettik."

Arzu Koşar Sever de kısa filmdeki anne karakterini "kalpten hissederek" canlandırdığını söyledi. Sever. 16 yaşında otizmli bir oğlu olduğunu ifade etti. Sever, "Otizmli çocuk sahibi annelerin yaşadığı yalnızlığı ve en çok da 'Benden sonra çocuğuma ne olacak?' korkusunu anlatmaya çalıştık" dedi.

30-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş