Arama sonuçları

Otomotiv sektörüne teknik eleman yetiştirecek

Otomotiv sektörüne teknik eleman yetiştirecek

Otomotiv sektörüne teknik eleman yetiştirecek. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer Bursa'da TOGG için teknik eleman yetiştirecek liseyi ziyaret etti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Bakanlığın açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu'nun ülke gerçeklerine uygun olarak mesleki ve teknik eğitime de yeni bir yol haritası sunduğunu belirtti. Özer, "Yeni yol haritası, sektöre duyarlı ve kendisini ülke önceliklerine göre sürekli güncelleyen dinamik bir mesleki eğitim yapısını öngörüyor" dedi,

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Özer, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nca (TOGG) Gemlik İlçesi'nde yapımı sürdürülen fabrikada elektrikli otomobil üretiminde görev alacak teknik elemanların yetiştirileceği Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Okul yöneticilerinden bilgi alan Özer, OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu ve Genel Sekreter Mümin Karacakayalılar ile görüştü.

Her ülkenin mesleki ve teknik eğitiminin kendi coğrafyasının gerçeklerini yansıttığını vurgulayan Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, güçlendirilmiş mesleki eğitimle neler başarabileceğini biliyor ve buna göre hareket ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu, ülke gerçeklerine uygun olarak mesleki ve teknik eğitime de yeni bir yol haritası sunuyor. Yeni yol haritası, sektöre duyarlı ve kendisini ülke önceliklerine göre sürekli güncelleyen dinamik bir mesleki eğitim yapısını öngörüyor. Bizim katma değeri yüksek ürünleri elde edecek hale gelmemiz lazım. İhracatın lokomotifi olan otomotiv sektöründe istihdam garantili eğitim veren proje okullar arasına dahil edilen Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tüm öğrencilerini bu yıl ilk defa merkezi sınavla aldı. Okul bünyesinde açılan ve ülke genelinde bir ilk olan elektrikli araçlar dalında Türkiye'nin Otomobili'nin üretiminde ihtiyaç duyulacak teknik elemanlar yetişecek. Aynı zamanda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü AR-GE Merkezleri bünyesinde de yer alan okulumuzda, bilişimden metale tüm alanlarda yenilikçi fikirler doğrultusunda ürün geliştirme çalışmalarının başladığını görüyoruz. Bu heyecan, bizleri daha da heyecanlandırıyor. Katkı sunan tüm paydaşlarımıza, emek veren tüm yönetici ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'de nitelikli iş gücünü artırarak ekonomiyi ve sosyal kalkınmayı desteklemek istiyoruz. İnanıyorum ki mesleki eğitim Bursa ile ayaklanacak."​​​​​​​

03-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş