Arama sonuçları

Oyun tutkunu gençler e-spor ile dünyaya açılıyor

Oyun tutkunu gençler e-spor ile dünyaya açılıyor

Kayseri'de e-spor ile tanışan gençler, hem hobilerini geliştiriyor hem de profesyonel sporcu olup gelir kazanma imkanı buluyor. Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje kapsamında bilgisayar oyunlarına meraklı gençler için Talas Gençlik Merkezi'nde e-spor akademi kuruldu.

Akademi kapsamında 12 bilgisayarın yer aldığı 24 saat hizmet veren salon açıldı. Burada e-spor ile tanışan 419 oyun tutkunu genç, kurdukları takımlarda hem eğleniyor hem sosyalleşip dünyaya açılıyor hem de profesyonel sporculuğa adım atarak gelir elde etme imkanına kavuşuyor.

Akademiye katılan gençlere, 4 takım koçu eğitim veriyor.

"BİN 647 ÖĞRENCİMİZE ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM VERİLDİ"

Talas Gençlik Merkezi Müdürü Kürşat Bozkurt, AA muhabirine, Kasım 2021'den itibaren e-sporu gençlerle buluşturduklarını söyledi.

Bu sporun 15-23 yaş grubuna hitap ettiğini dile getiren Bozkurt, "Altı aylık proje kapsamında bin 647 öğrencimize çevrim içi eğitim verildi. Yine 500'e yakın aileye ve 200'e yakın öğrenciye yüz yüze eğitim verildi" dedi.

Bozkurt, 419 öğrencinin lisansa kavuştuğunu, kısa sürede profesyonel sözleşmelere imza atan kursiyerlerinin olduğunu dile getirdi.

KURSİYERLERİN HEDEFİ YÜKSEK

E-spor oyuncusu Alperen Kağan Yılmaz (17), yaklaşık 10 yıldır oyun oynadığını, merkezde ise profesyonel olarak bir takımda mücadele ettiğini belirtti.

Sporculardan Ömer Altuner (17) ise oynadığı oyunun yaklaşık 20 milyon aktif üyesi bulunduğunu, hedefinin dünyanın en iyileri arasına girmek olduğunu dile getirdi.

ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci Akademiye yaptıkları 1 milyon 300 bin liralık yatırımın kısa sürede sonuç vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

25-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş