Arama sonuçları

Özel gereksinimli minikler engellerini sporla aşıyor

Özel gereksinimli minikler engellerini sporla aşıyor

Kocaeli'de, hafif engelli 4-6 yaşındaki çocukların sosyal gelişimine destek vermek ve onları yeteneklerine göre bir spor branşına yönlendirmek amacıyla "Özel Çocuklara Özel Spor Eğitimi" projesi hayata geçirildi.

Yaklaşık 1 ay önce uygulanmaya başlanan proje kapsamında, Körfez Belediyesi Petkim Çok Amaçlı Spor Salonu'nda 25 özel gereksinimli çocuğa uzman eğitmenler tarafından haftada 2 kez birebir spor eğitimi veriliyor.

ÇOCUKLAR SPOR YAPSIN DİYE

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AA muhabirine, ilçede her branşta çocukların ve gençlerin spor yapması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Özel gereksinimli çocukları önemsediklerini belirten Söğüt, projeyle onların sportif faaliyetlerde bulunarak sosyal gelişimlerine katkı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Söğüt,"Her seansta 1 çocuğumuz eğitim alıyor. Ailelerimiz, bu eğitimin davranış biçimine olumlu etkilerinin olduğunu söyledi. Daha fazla çocuğumuza ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

"BİREBİR EĞİTİM OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Asuman Öztürk de 2 çocuk annesi olduğunu, 4 yaşındaki kızı Ebrar'a 1 yıl önce otizm spektrum bozukluğu teşhisi konulduğunu dile getirdi.

Kızının gelişimindeki sıkıntıları 2,5 yaşında fark ettiklerini ve çok zor günler geçirdiklerini anlatan Öztürk, teşhis konulmasının ardından hemen tedavi ve rehabilitasyon eğitimlerine başladıklarını dile getirdi.

Öztürk, tedavilerin kızının gelişimine çok fayda sağladığını aktardı.  Sevil Şengün ise 3 çocuk annesi olduğunu ve kızı 4 yaşındaki Defne'ye otizmi başlangıcı teşhisi konulduğunu belirterek, spor eğitiminin çocuğuna katsı sağladığını söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZDA ÇOK GÜZEL İLERLEMELER GÖRÜYORUZ"

Beden eğitimi öğretmeni Kübra Sirkeci de uzmanlık alanının özel gereksinimli bireyler olduğunu belirterek, proje kapsamında 4-6 yaş arasındaki hafif engelli çocuklara birebir spor eğitimi verdiklerini kaydetti.

19-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş