Arama sonuçları

Özel öğrencilerden 'Özel Eller, Büyük İşler' sergisi açıldı

Özel öğrencilerden 'Özel Eller, Büyük İşler' sergisi açıldı

Özel öğrencilerin çalışmalarının bulunduğu "Özel Eller, Büyük İşler" sergisi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, kurslara katılan öğrencilerin resim, seramik, el sanatları ve ahşap çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Açılışa TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop ile Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kıymet Arslan ve sanatseverler katıldı.

Sergiyi gezerek çalışmaları inceleyen Şentop, eserleri sergilenen gençlerden ve eğitmenlerinden bilgi aldı, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra öğrencilere hediye takdim etti.

Down sendromlu çocukların bir araya geldiği sergi alanında, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında, yarın ve 22 Mart'ta farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

PROJE HAKKINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) "Yarına Bir Adım da Bizimle At" projesi kapsamında çalışmalar yapılıyor.

İstanbul'daki Özel Eğitim Meslek Okulları'nda özel (engelli-down sendromlu) öğrencilere yönelik el sanatları, baskı matbaa, ahşap sanatları, seramik sanatları, görsel sanatlar, ritim/orf, halkoyunları, yeme içme hizmetleri ve aşçılık alanlarında kurslar veriliyor.

Sergide, kurslara katılan özel öğrencilerin yaptığı el işi ve tabloların yanı sıra seramik, el sanatları ve ahşap çalışmaları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

20-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş