Arama sonuçları

Özel öğrencinin yüzü, sınıfına uzaktan bağlanarak güldü

Özel öğrencinin yüzü, sınıfına uzaktan bağlanarak güldü

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında uzaktan bağlantı ile katıldığı derslerde arkadaş edinmenin mutluluğunu yaşayan özel eğitim öğrencisi Duru Karakurt, yüz yüze eğitime geçen sınıf arkadaşlarına uzaktan bağlantı ile eşlik ediyor.

Ailesiyle geçirdiği trafik kazası sonrası vücudunun hareket fonksiyonlarını kaybeden ve annesi vefat eden 9 yaşındaki Karakurt, babası Mustafa Karakurt'un İstanbul'daki işi nedeniyle Giresun'un Piraziz ilçesinde dedesi Muzaffer ve babaannesi Asiye Karakurt ile yaşıyor.

SINIFINA UZAKTAN BAĞLANDI

Salgın öncesi evde aldığı eğitime ara verilmesiyle internet üzerinden uzaktan eğitime katılan 3. sınıf öğrencisi Duru Karakurt, böylelikle birçok yeni arkadaş edindi. Duru, ilk kez yaşıtlarıyla derse katılmanın mutluluğunu yaşadı.

İlkokullar, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin kademeli başlaması sonrası üzüntü yaşayan Duru, arkadaşlarından ayrılmanın verdiği üzüntüyü sınıf öğretmeni Saray Yüksel'e anlattı.

Yüksel, bu durumu okul idaresiyle görüştü, sonrasında ise Duru'nun sınıf ortamına canlı bağlanması için gerekli altyapı hazırlandı. Tekrar sınıf arkadaşlarıyla görüşmeye başlayan Duru Karakurt'un yüzü yeniden güldü.

Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulu Müdür Vekili Yalçın Aygüneş, Duru'nun uzaktan eğitim faaliyetlerine katılmaya başlamasıyla ilk kez sınıf ortamındaki arkadaşlarıyla etkileşim içine girdiğini söyledi.

"DURU'YU SINIFA VE ARKADAŞLARINA BAĞLAYAN UZAKTAN EĞİTİMDİ"

Sınıf öğretmeni Saray Yüksel de Duru'nun aktif şekilde çok heyecan ve istekle tüm derslere katıldığını söyledi.

Yüz yüze eğitim için diğer öğrenciler çok sevinirken, okula ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanını yaşarken Duru'nun ise tam tersine üzüldüğünü ifade eden Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü Duru'yu sınıfa ve arkadaşlarına bağlayan uzaktan eğitimdi. Bundan mahrum kalacağı için çok üzgündü. Biz de onu uzaktan bağlantı ile sınıf ortamına aldık. İlk kez bu kadar arkadaşı oldu, sürekli arkadaşlarıyla konuşuyor. 'Bir an önce virüs bitse de arkadaşlarımla yüz yüze görüşsem' diye heyecanla bekliyor."

CANLI SINIF UYGULAMASI YAKINDA TÜM ÜLKEDE

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla canlı sınıf uygulasını yakında tüm ülkeye yaygınlaştırdıklarını belirtti. Selçuk yaptığı paylaşımda şöyle dedi: "Bu mutluluğu görüp de paylaşmamak mümkün mü? Sağlık koşulları nedeniyle evinde olan Duru kuzumu öğretmenine ve arkadaşlarına kavuşturan Giresun Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulundaki meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Canlı sınıf uygulamamızı yakında tüm ülkeye yaygınlaştırıyoruz."

11-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş