Arama sonuçları

Özel öğretim kurumları: Eksikleri yüz yüze eğitimle tamamlayacağız

Özel öğretim kurumları: Eksikleri yüz yüze eğitimle tamamlayacağız

Özel öğretim kurumları: Eksikleri yüz yüze eğitimle tamamlayacağız. Özel öğretim kurumlarını temsil eden 5 dernek koronavirüs için buluştu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etti.

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, TÖZOK Başkanı Nurullah Dal, ÖZDER Başkanı Ahmet Akça, ÖZDEBİR Başkanı Naci Atalay ile ÖZKURBİR Başkan Yardımcısı Enis Şener Ankara’da koronavirüs nedeniyle eğitimi ara verilmesiyle ortaya çıkan süreci ve yapılması gerekenleri konuşmak üzere buluştu. Yaklaşık 300 bin çalışanı ve 2.5 milyon öğrencisi bulunan kurumlar “kimseyi mağdur etmeyecek” çözüm yollarını tartıştı.

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI: EKSİKLERİ YÜZ YÜZE EĞİTİMLE TAMAMLAYACAĞIZ

Ayrıca dernek yöneticileri Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk’u ziyaret etti. Bu görüşmede özel öğretim dernekleri olarak, özel okulların eksik kalan eğitimlerini okullar açıldıktan sonra yüz yüze eğitimle tamamlayacaklarını söylediler.

Dernekler yaptıkları ortak açıklamada şunları dile getirdi:

“Eğitim, öğretim 365 gün devam eden bir süreçtir. Bu anlamda özel okullar velileri ile yaptıkları sözleşmelerin gereği olan yüz yüze eğitimi okullar açıldıktan sonra tamamlayacaklardır. Bu süre içinde öğrencilerimize yemek ve servis hizmeti de sunulacaktır. Hiç kimsenin bir hak kaybı olmayacaktır. Amacımız bu zorlu süreçte ülkemize, öğrencilerimize ve velilerimize eksiksiz hizmet vermek ve çalışanlarımızı korumaktır. Bugün ilgili bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerle kurumlarımızın krizden öncelikle etkilenen sektörlere verilecek destek kapsamına alınmasını istedik. Bu konuda olumlu kararlar çıkacağına inanıyoruz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar dileriz.”

TEŞVİK PAKETİNE GİRMEK İSTİYORLAR

 

Özel öğretim kurumları Cumhurbaşkanı Recap Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik paketinde yer alan diğer sektörler gibi özel okullar olarak da bu paketin içine girerek, SGK, KDV gibi ödemelerin 6 ay ötelenmesini istiyor.

24-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş