Arama sonuçları

Özel okul derneklerinden okullara uzaktan eğitimde ‘indirim’ çağrısı

Özel okul derneklerinden okullara uzaktan eğitimde ‘indirim’ çağrısı

Özel okul derneklerinden okullara uzaktan eğitimde ‘indirim’ çağrısı. Özel öğretim kurumlarının çatı dernekleri ortak açıklama yaptı. Dernekler okullarına iade edilmeyen servis ve yemek ücretlerini velilere ödemeleri ve uzaktan eğitim için de ‘indirim oranı’ belirlemeleri önerisinde bulundu. ÖZDEBİR Başkanı Naci Atalay, ÖZDER Başkanı Ahmet Akça, TÖZOK Başkanı Nurullah Dal, ÖZKURBİR Başkanı Hami Koç, TÖDER Başkanı İbrahim Taşel ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, verilemeyen yemek ve servis hizmetlerinin bedeli alınmamalı, alınmışsa iade ya da mahsup edilmesi gerektiği belirtilirken, uzaktan eğitim için de ‘indirim’ önerisinde bulunuldu.

ÖZEL OKUL DERNEKLERİNDEN OKULLARA UZAKTAN EĞİTİMDE 'İNDİRİM' ÇAĞRISI

5 özel okul derneği yaptıkları ortak açıklamada şöyle dedi: “Aşağıda ismi yer alan dernekler, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle eğitim-öğretimde yaşanan olağanüstü şartları göz önünde bulundurarak tüm üyelerine aşağıda belirtilen önerileri sunmaktadır. 

TAM ZAMANLI EĞİTİM OLMAZSA

 

Bilindiği gibi okullarımız, 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren kısmi ya da tam zamanlı yüz yüze eğitim vermeye başlayacaktır. Bu hususta gerekli tüm hazırlıklarımızı titizlikle yürütmekteyiz. Ancak mücbir sebeplerden ötürü okullarımızın tam zamanlı uzaktan eğitime geçmesi durumunda: 

 Daha önce verilemeyen yemek ve servis hizmetlerinin bedeli alınmamalı, alınmışsa iade ya da mahsup edilmelidir.

 Yüz yüze eğitim hizmetinin kısmi ya da tam zamanlı verilememesi durumunda, sözleşmede yer alan ücret üzerinden birim ücretlerde, uzaktan öğretim süresi dikkate alınarak kurumca bir oran belirlenmeli ve veliye mahsup ya da iade edilmelidir.

 Bu konudaki hesaplamalar telafi dönemi bitince, öğretim yılı sonunda yapılabilir.

İNDİRİMLER YANILTICI REKLAM OLMAMALI  

 Kurumlar yapacakları ya da yapacaklarını beyan edecekleri indirimleri dikkatle hesap etmeli, bu indirim oranlarını yanıltıcı bir reklam ya da haksız rekabet aracı olarak kullanmamalıdır. Derneklerimizin, bu konuyu ve verilen sözleri yakından takip edeceği bilinmelidir.

 Özel okullar olarak amacımız, öğrencilerimizin eğitimlerini aksatmadan sürdürmesi için gerekli koşulları ve hizmetleri harfiyen sağlamaktır. Bu yıl, kurumlarımız ve kurucuları için fedakârlık yılı olarak kabul edilmelidir. 

Belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde, velilerimizle güç birliği içinde, asla ticari kaygı taşımadan sürdürülebilir bir yol haritası ortaya koyacağımızı beyan ederiz. “

MEB: TAKİPTEYİZ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Bu açıklamadan önce  Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapmıştı. MEB, özel öğretim kurumlarının, öğrencilerin eğitim hakkı başta olmak üzere bünyesindeki öğretmen ve çalışanların haklarını da gözeterek velilerin, maddi ve manevi talepleriyle ilgili yapmakla yükümlü oldukları düzenlemelerin yakın takipçisi olduklarını belirtmişti.

20-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş