Arama sonuçları

Özel okul mezunları İHL’leri tercih etmedi

Özel okul mezunları İHL’leri tercih etmedi

Özel okul mezunları İHL’leri tercih etmedi. BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, özel ortaokullardan mezun öğrencilerin lise tercihleri, eğitimin sınıfsal yönünü bir kez daha gösterdi. Merkezi sınav puanı ile Anadolu imam hatip liselerine yerleşen devlet okulu mezunu öğrencilerin oranı yüzde 43 olurken özel okullardan mezun öğrencilerin sadece yüzde 5’i İHL’ye kayıt yaptırdı.

20 Haziran’da gerçekleştirilen LGS’nin ardından merkezi sınav puanına göre okula yerleşen öğrencilerin ortaokul ve lise türleri arasındaki geçiş oranına ilişkin raporda, ilginç detaylar yer aldı. Rapora göre, özel ortaokul mezunu öğrencilerin yalnızca yüzde 5’i Anadolu imam hatip liselerini tercih etti.

Verilere göre, merkezi sınav puanı ile liseye yerleşen özel ortaokul mezunu öğrencilerin toplam sayısı 30 bin 619 oldu. Bu öğrencilerden 15 bin 924’ü Anadolu liselerine yerleşirken 9 bin 892 öğrenci de fen liselerini seçti. Merkezi sınav puanı ile Anadolu lisesine yerleşen özel ortaokul öğrencilerinin oranı yüzde 22, fen lisesine yerleşen öğrencilerin oranı ise yüzde 21 olarak gerçekleşti.

RAĞBET GÖRMEDİ

Sayıları Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan ve yeni inşa edilen okullarda her geçen yıl sayıları artan imam hatip liseleri, özel ortaokul mezunlarınca tercih edilmedi. MEB’in hazırladığı rapora göre, merkezi sınav puanı ile liseye yerleşen toplam 30 bin 619 özel ortaokul mezunu öğrencinin sadece 2 bin 87’si tercihini imam hatip lisesinden yana kullandı. Özel ortaokul mezunu öğrencilerin imam hatip liselerine yerleşme oranı, yüzde 5’te kaldı.

Büyük oranda Anadolu ve fen lisesini tercih eden özel okul öğrencilerinin, imam hatiplerin yanı sıra mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşme oranı da düşük kaldı. Toplam 30 bin 619 öğrenciden sadece bin 128’i mesleki ve teknik Anadolu lisesine yerleşti.

19-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş