Arama sonuçları

Özel okul öğretmenine EYT’de özel düzenleme mi gelecek?

Özel okul öğretmenine EYT’de özel düzenleme mi gelecek?

Yaklaşık 5  milyon kişinin merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda hazırlanan kanun teklifi Meclis’e geldi. EYT konusunu çözüme kavuşturacak kanun teklifi, AK Parti TBMM Grubu'nda milletvekillerinin imzasına sunuldu. Teklifin, kısa süre içinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ DE YARARLANACAK

Milyonlarca kişinin emeklilikle ilgili beklediği bu teklifin yasalaşması durumunda bu düzenlemeden yararlanacaklar arasında özel okul öğretmenleri de bulunuyor. Ancak özel okul temsilcilerinin endişesi bu teklif yasalaştığında emeklilik hakkını kazanacak öğretmenlerin ne yapacağı oluyor.

EMEKLİLİK KARARI VERİRLERSE 

Öğretim yılının ortasında öğretmenlerinin emekli olma kararı alması durumda yasal olarak kurumların öğretmenlerin ayrılmasını engelleme şansı yok. Ayrılmak isteyene *gitme diyemezler. Yıl ortasında binlerce öğretmenin emekliliğini isteyerek kurumdan ayrılmaları durumunda  ne olacak? Bazı okullar öğretmenleri emekli olsa da yeni bir sözleşme hazırlayarak, çalışmaya devam edeceklerini söylüyor olsa da öğretmen istemezse önlerinde onları durduracak bir yasal engel de yok. 

ÖZEL BİR DÜZENLEME BEKLENİYOR

İşte bu durumu Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk?e sorduk. Kanunda özel bir düzenleme beklediklerini söyleyen Öztürk, şu düzenlemeyi şu sözlerle anlattı-

“EYT çıksa öğretmen şubat ayında ayrılmak istese ne yapacağız, yerine nasıl öğretmen bulacağız? Bu planlamalarımız için Bakanlık’tan destek istedik. Bu konuda yardımcı olacaklarını söylediler. En azından sene sonu gelene kadar öğretmenimizin hakları saklı kalmak kaydıyla, sözleşmesinin sonuna kadar kurumda kalmasının sağlanmasını talep ediyoruz.”

DEVLET OKULLARI İÇİN DE GEÇERLİ

Aynı durum sadece özel okullar İçin değil, devlet okullarında çalışan ve emeklilik hakkını alacak öğretmenler için de geçerli. Bu öğretmenler de emeklilik hakkını elde ettiklerinde görevlerinden ayrılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı)İnan bu konuyla ilgili bir çalışmasının söz konusu olup olmadığı ise henüz belli değil. 

26-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş