Arama sonuçları

Özel okullar kampanya başlatmıştı, ‘zorunluluk’ getirildi

Özel okullar kampanya başlatmıştı, ‘zorunluluk’ getirildi

Türkiye’yi kahreden ve 10 ilde onbinlerce yurttaşımızın yaşamına, yaralanmasına ve yüzbinlercesinin de evsiz kalmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından özel okullar bu illerden gelecek öğrencileri ikinci dönem tam burslu okutma kampanyası başlattı. Her okul kontenjanını açıklamaya başladı ve misafir öğrenci platformu üzerinden başvurularını almaya başladı. Yaklaşık 100 bin öğrencinin Türkiye’nin diğer illerindeki özel okullarda burslu okutulması planlanıyor.

Bu kampanyayı Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR) ile Ankara Eğitim Platformu başlattı. Ancak bu derneklere üye olmayan okulların da burs vermek için kurulan sistemden yararlanabileceği de ifade edildi.

GÖNÜLLÜ BAŞLATILDI

Gönüllü olarak başlatılan bu kampanya bugün zorunluluk haline geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, zorunlu burslu öğrenci oranını en az yüzde 3’ten yüzde 10’a çıkardığını açıkladı. Özer’in açıklaması şöyle:

"Özel öğretim kurumlarımız kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit ve gazi yakınları, ihtiyaç sahipleriyle ilgili tam burslu olarak öğrencileri yararlandırma imkanına sahipler. Bu kapsamda tüm özel öğretim kurumlarımız yüzde 3 kapasiteyi kullanıyorlar. Özel öğretim kurumlarımızla da gerekli görüşmeleri yaptık. Yüzde 3'ü yüzde 10'a artırma yetkisi Milli Eğitim Bakanında. Bugün itibarıyla özel öğretim kurumlarındaki yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkarıyoruz ve yüzde 7'yi sadece on ilden gelen öğrenciler için kullanacağız.”

NEDEN ZORUNLULUK OLDU?

Bu arada özel okullar gönüllü başlayan kampanyalarının “zorunlu” hale getirilmesinden rahatsız oldu. Birçok okul temsilcisi, “Bu zorunluluğa ne gerek vardı, biz zaten bu yavrularımız için harekete geçmiştik” dedi.

Deprem bölgesinden öğrenciler www.misafirogrenci.org isimli bir web sitesi üzerinden başvurularını yapabilirler.

12-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş