Arama sonuçları

Özel okullara ‘deprem bursu’: Burs oranı yüzde 10’a çıkarıldı

Özel okullara ‘deprem bursu’: Burs oranı yüzde 10’a çıkarıldı

Özel okullar yönetmelik gereği toplam öğrenci sayısının yüzde 3’nü burslu okutmak zorunda. Bu burs ise şehit ve gazi yakınları ile koruma altındaki çocuklar için ayrılmış durumda. Bu burs oranı eğer bu çocuklarla doldurulmazsa, okullar kalan kontenjanı ihtiyaç sahibi öğrencilerine vererek, dolduruyor.

Bugün ise bu oran yüzde 10’a çıkarıldı. Yüzde 3’ün dışında kalan yüzde 7 oranı ise deprem bölgesinden gelecek öğrenciler için kullanılacak. Bu değişikliği Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şöyle duyurdu:

ARTIRMA YETKİSİ BAKANDA

"Özel l öğretim kurumlarımız kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit ve gazi yakınları, ihtiyaç sahipleriyle ilgili tam burslu olarak öğrencileri yararlandırma imkanına sahipler. Bu kapsamda, tüm özel öğretim kurumlarımız yüzde 3 kapasiteyi bu kapsamda kullanıyorlar. Özel öğretim kurumlarımızla da gerekli görüşmeleri yaptık, yüzde 3'ü yüzde 10'a artırma yetkisi Milli Eğitim Bakanı'nda. Bugün itibarıyla özel öğretim kurumlarındaki bu yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkartıyoruz ve yüzde 7'yi sadece 10 ilden gelen öğrenciler için kullanacağız. Özel öğretim kurumlarımıza, tüm dernek yetkililerine, temsilcilerine en içten şükranlarımı sunuyorum."

12-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş