Arama sonuçları

Özel okullarda ‘sürdürülebilirlik’ kaygısı başladı

Özel okullarda ‘sürdürülebilirlik’ kaygısı başladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, özel okulların çeşitli nedenlerle sürdürülebilirlik kaygısı yaşadığını belirterek, KDV oranlarının yüzde 1'e indirilerek kalıcı hale getirilmesini istedi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, ATO'nun 61 No'lu Özel Eğitim-Öğretim Hizmetleri Meslek Komitesi organizasyonuyla Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR) ve Ankara Eğitim Platformu, ATO Duatepe Hizmet Binası’nda bir araya gelerek özel okulların sektörel problemlerini mercek altına aldı.

DEVLETİN YÜKÜNÜ ALIYOR

Baran, burada yaptığı konuşmada, özel eğitim kurumlarının devletin yükünü almalarının yanı sıra ekonominin de bir parçası olduğunu belirtti. Özel okulların ciddi ölçüde istihdam oluşturduğunu vurgulayan Baran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özel okullarımız son dönemde enflasyondaki yükseliş ve maliyet artışları nedeniyle sürdürülebilirlik kaygısı yaşıyor. Bu süreçte pandemide geçici olarak indirilen KDV oranı aynı şekilde yüzde 1’e indirilerek kalıcı hale getirilebilir. Özel okullardan her yıl yeniden ruhsat harcı alındığına dair sektör bilgi aktardı. Bu konuyu Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati’ye arz ettik. Bir işletmenin açılışında ruhsat harcı alınması makul ancak her yıl bu harcın tekraren alınmasını anlamak mümkün değil. Bakanımız konuya ilgi gösterdi ve bir çalışma yapılacağı bilgisini verdi."

20-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş