Arama sonuçları

Pandemi online dil öğrenme pazarını da büyüttü

Pandemi online dil öğrenme pazarını da büyüttü

Pandemi online dil öğrenme pazarını da büyüttü. Pandemi ile birlikte online yabancı dil eğitim uygulamalarına talep artıyor. Cambly Türkiye Ülke Müdürü Emre Şimdi, “Mart ayından bu yana kullanım oranlarında ciddi artış gözlemliyoruz” dedi.

Pandemi, 190 ülkede ülke çapında okulların kapanmasına neden olup, toplam kayıtlı öğrencilerin yüzde 90'ını etkiledi. Online eğitimlere yönelim artarken; araştırmalara göre dünya genelinde online dil öğrenme pazarının 7 yıl içinde yüzde 18,7 oranında büyümesi ve 2027 yılında pazar büyüklüğünün 21 milyar doları aşması bekleniyor.

PANDEMİ ONLİNE DİL ÖĞRENCİ PAZARINI DA BÜYÜTTÜ

İngilizce eğitim uygulaması Cambly'nin Türkiye Ülke Müdürü Emre Şimdi, koronavirüs ile birlikte başlayan uzaktan eğitim sürecinin e-öğrenme pazarında da ciddi yükselişe neden olduğunu söyledi. Şimdi şöyle konuştu:

“Son yıllarda büyük ölçüde küreselleşme ve sınır ötesi iletişim ihtiyacının artması ile gelişen e-öğrenme pazarında eğitim sektörüne yönelik artan harcamalar, artan internet ve cep telefonu kullanıcı sayısı ve çok uluslu şirketler tarafından çok dil bilen çalışan talebi pazarın itici gücüydü. Ancak şimdilerde Covid-19 etkisi ve yapay zekânın da gelişimiyle pazarın daha büyük bir hızla büyümesi bekleniyor. Araştırmalara göre dünya genelinde online dil öğrenme pazarının 2020-2027 yılları arasında yüzde 18,7 oranında büyümesi beklenirken, 2027 yılında pazar büyüklüğünün 21,2 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.”
 

16-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş