Arama sonuçları

Pedagojik formasyon kaldırıldı mı?

Pedagojik formasyon kaldırıldı mı?

Pedagojik formasyon kaldırıldı mı? Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik için gerekeformasyonu kaldırdı mı? Fen edebiyat fakülteleri mezunları başta olmak üzere eğitim fakülteleri dışındaki mezunlara da öğretmenlik yolunu açan pedagojik formasyon uygulaması son bulacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2018 yılında açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu’na göre pedagojik formasyonluk kaldırılacak. Bu belgede “sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacaktır” bilgisi yer alıyor. Bu uygulama ise Millî Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlik hakkı kazanan adaylara uygulanacak.

Bu belgenin yayımlanmasının ardından birçok kez pedagojik formasyonun kaldırıldığına ilişkin haberlere yer verildi. Her defasında mezun ve öğrencilerin tepkisini çeken bu haberler bugüne kadar MEB ya da YÖK tarafından doğrulanmadı.

PEDAGOJİK FORMASYON KALDIRILDI MI?

Bu kez yine pedagojik formasyonun bakanlık tarafından kaldırıldığına ilişkin haber bakanlık kaynak gösterilerek yayımlandı. YÖK’ün de üniversitelere bu programı durdurmaları yönünde yazı yolladığı bilgisi yer aldı. Ancak ne MEB ne de YÖK bu konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Öğrenci ve mezunlar ise bu haberi tepki ile karşıladı. Pedagojik formasyonun kaldırılması durumda ise kimlerin öğretmenlik için başvurabileceği de belli olmayacak.

KİMLER ÖĞRETMENLİK YAPABİLİYOR?

Bu durumda öğretmenlik atamasına kimlerin başvurabileceği de kesin değil.  Şu anda eğitim fakültesi mezunlarının yanı sıra başta fen, edebiyat ile ilahiyat fakültesi mezunları olmak üzere birçok alan öğretmenlik için gereken pedagojik formasyonu alarak, atama için KPSS ile ÖABT puanları ile başvuruda bulunuyor.

03-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş