Arama sonuçları

Rektör ataması yargıya taşındı

Rektör ataması yargıya taşındı

Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenler, Melih Bulu’nun üniversiteye rektör atanmasına karşı Danıştay’a dava başvurusu yaptı. 70’i aşkın akademisyen tarafından yapılan dava başvurusunda Melih Bulu’nun atamasının iptali talep edildi.

TAM BİR ÇELİŞKİ İÇİNDE

Dava dilekçesinde siyasi parti üyeliğinin rektör kanununa aykırı olduğu belirtilirken Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan atamanın üniversite özerkliğiyle “Tam bir çelişki içinde” olduğu vurgulandı.

BirGün'ün haberine göre, dava dilekçesinde Melih Bulu'yu hak etmediklerini ifade eden akademisyenler, şöyle dedi:

"Anayasal düzeyde teminat altına alındığı ve uluslararası sözleşmelerle taahhüt altına girildiği üzere, üniversitelerin kurumsal ve bilimsel özerkliğinin korunması kamu otoritesinin yükümlülüğüdür. KHK ile normlar hiyerarşisine aykırı şekilde yapılan düzenleme ise bu yükümlülüğün tam tersini ifade etmektedir."

Yapılan başvurunun talep kısmında 703 sayılı KHK hakkında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan iptal başvurusunun sonucunun sorulması ile neticesinin bekletici mesele yapılması, 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin rektör atamasıyla ilgili kısımlarının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurulması, rektör ataması işleminin iptali istendi.

KAYYUM REKTÖRE KARŞI EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Kayyum rektöre karşı nöbet eylemini sürdüren Boğaziçili akademisyenler, özerk üniversite talebini yineledi. Bulu’ya karşı akademisyen ve öğrencilerin başlattığı eylemler 58’inci gününe girdi. Bir kez daha Güney Kampüsü’nde bir araya gelen akademisyenler, rektörlük binasına sırtlarına dönerek, kayyum rektörü istifaya çağırdı. Nöbet eyleminde kayyumlara karşı “özerk üniversite” talebi yinelenirken, direnişin süreceği mesajı verildi.

02-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş