Arama sonuçları

Rektör kendini ‘dekan’ olarak atadı. Gerekçe: ‘Mecburiyet’

Rektör kendini ‘dekan’ olarak atadı. Gerekçe: ‘Mecburiyet’

Rektör kendini ‘dekan’ olarak atadı. Gerekçe: ‘Mecburiyet’. Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Arif Özaydın, 24 Eylül 2020’de rektör olarak atanmasının ardından kendini üniversitenin kendini güzel sanatlar fakültesine “Vekaleten dekan” olarak atadı. “Mecburiyet”ten atamayı yaptığını söyleyen rektör “Vekaleten idare ediyorum” dedi.

Cumhuriyet’in haberine göre kamu yönetimi bölümünden mezun olan ve ekonomi alanında çalışmalar yapan Prof. Özaydın, neden kendini dekan olarak atadığına ilişkin ise şunları söyledi: “Ben de memnun değilim bu durumdan. Vekâleten idare ediyorum. Ben güzel sanatlar fakültesinin sadece dekanıyım. O işlerden anlamam.”

PROFESÖR OLMADIĞI İÇİN ‘MECBURİYET’TEN

Özaydın, dekanlık görevi için üniversitede profesör bulunmadığını savundu ancak üniversitenin sitesinde GSF’deki resim bölümünün akademik kadrosunda bir profesörün olması dikkat çekti.

Özaydın şöyle konuştu: “Geldiği zaman atanır. Bir doçent var, onu yardımcım yaptım. İşleri o yürütüyor. Ben anlamam o işlerden, kalkıp da sanat dersine girmem. Ben öğrenciyken iktisadi idari bilimler fakültesi dekanlığını bir mühendis yaptı. Acı ve vahim bir şeydi. Ben de mecbur kaldığım için yapıyorum dekanlığı, yoksa hayatta yapmam. Bana teklif edilse de yapmam. Sizin bildiğiniz bir profesör varsa atayalım” diye konuştu.

Güzel sanatlar fakültesi için profesör ilanı verilmemesini, devletin kadrolarının dolması sözleriyle savunan Özaydın, mart ayı itibarıyla profesör ilanı için başvuracaklarını kaydetti.

31-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş