Arama sonuçları

Sabancı Vakfı, Hatay'da planladığı 3 okuldan ilkinin açılışını gerçekleştirdi

Sabancı Vakfı, Hatay'da planladığı 3 okuldan ilkinin açılışını gerçekleştirdi

Sabancı Vakfı, "Hatay'a 3 Ayda 3 Okul" projesi kapsamında Reyhanlı'daki Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşaatını tamamladı.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, depremin ilk anından itibaren imkanlarını seferber eden vakıf, afetten en ağır hasarı alan illerden en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay'da birinci okulun açılışını gerçekleştirdi.

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde eğitim verecek Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. 

Vakıf ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte başlattığı eğitim seferberliği kapsamında çocukların ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması, eğitimin kaldığı yerden devam etmesi için 19 Mayıs ve 21 Haziran tarihlerinde Hatay'ın Arsuz ve Dörtyol ilçelerinde ilk ve orta kademeli iki okulun daha açılışını gerçekleştirecek.

SABANCI VAKFI'NDAN DEPREM BÖLGESİNDE UÇURTMA ETKİNLİKLERİ

Vakıf, deprem bölgesindeki çocukların iyi vakit geçirmesini sağlamak amacıyla da ay boyunca bir dizi etkinlik düzenledi. 

Sabancı Vakfı Fark Yaratanı uçurtma sanatçısı Zahit Mungan ve Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın (TOG) iş birliğiyle Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri ile Adıyaman'da uçurtma etkinlikleri gerçekleştirildi.  Düzenlenen atölyelerde çocuklar, Zahit Mungan ile uçurtma yapımını öğrendi. Çocuklara hayvan ve doğa sevgisi aşılamayı amaçlayan Papuduk kitaplarının okunduğu kitap okuma seanslarına da katılma imkanı buldu.

23 NİSAN'DA AÇILDI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay'a kazandırdıkları birinci okulu açtıklarını belirtti.

Sabancı, şunları söyledi: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde okulumuzun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuzun Hatay'a, öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'yi derinden sarsan depremlerin ardından bölgenin ve bu topraklarda yaşayan vatandaşların iyileşmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bölgedeki en önemli konuların arasında çocukların, gençlerin ve öğretmenlerin okul ortamında buluşması ve eğitimin kaldığı yerden devam etmesi yer alıyor. Eğitim varsa gelecek var, medeniyet var, yaralarımızı sarmak var. Bu anlamda, en yoğun öğrenci nüfusuna sahip Hatay'a 3 ayda 3 okul kazandırmak için harekete geçmiştik, birinci okulumuz Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk gelen özel bir gündeeğitime ve Hatay'a kazandırdık. Sırada Hatay'da 19 Mayıs ve 21 Haziran'da açılacak, malzemesi çelik olan iki okulumuz daha var. Öğrencilerin okul koridorlarını, sınıfları doldurduğunu göreceğimiz günleri de heyecanla bekliyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Hatay'ı ve bölgedeki tüm şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için Vakfımız ve Sabancı Topluluğu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz."

VAKFIN DEPREM BÖLGESİNE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Verilen bilgiye göre, afetlerin ilk gününden bu yana bölgeye destek sağlayan Sabancı Vakfı, tuvalet sorununun giderilmesi için depremin gerçekleştiği hafta bölgeye mobil tuvaletler gönderdi.

Bölgedeki barınma ihtiyacına yönelik olarak da Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Şanlıurfa'da Sabancı adını taşıyan 14 kalıcı eseri (öğrenci yurtları, okullar, spor salonları, kültür merkezleri ve benzeri) geçici konaklama merkezi olarak depremzedelerin kullanımına açıldı. 

Destekçi üyesi olduğu Afet Platformu ile koordineli bir şekilde faaliyetlerine devam eden vakıf, bölgede ihtiyaç dahilindeki depolara gıda ve hijyen ürünleri tedariki, sahadaki ekibin operasyonel ihtiyaçlarına destek sağlanması gibi çalışmalara devam ediyor.

Ayrıca vakıf, afet bölgesinde çalışmalar yürütebilmek için destek ihtiyaçlarını ileten sivil toplum kuruluşlarına da maddi desteklerini sürdürüyor.

24-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş