Arama sonuçları

Sadece dini içerikli 'seçmeli dersler' var. Bu yönergeyi kim onayladı?

Sadece dini içerikli 'seçmeli dersler' var. Bu yönergeyi kim onayladı?

Sadece dini içerikli 'seçmeli dersler' var. Bu yönergeyi kim onayladı? Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 2021-2022 eğitim öğretim yılı seçmeli ders seçimleri hakkında bir yönerge hazırlandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlükleri üzerinden okul müdürlerine gönderdiği yönergede, sadece dini içerikli derslere yer verdi.

SADECE DİNİ İÇERİKLİ 'SEÇMELİ DERSLER' VAR. BU YÖNERGEYİ KİM ONAYLADI?

Ayrıca seçilecek dersler hakkında izlenecek süreçte müftülükler, ilahiyat fakülteleri ve STK’lerle ortak olarak hareket edilmesi talimatı verdi.

Seçilecek dersler ise şöyle sıralandı: “Kuranı Kerim”, “Peygamberimizin Hayatı”, “Temel Dini Bilgiler”. Ders seçimlerinde amaç “öğrencilerin millî, ahlâkî, insânî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan fertler olarak yetiştirilmesi” olarak tanımlandı.

MÜFTÜLÜK İLE ORTAK HAREKET

Bu kapsamda, müftülüklere, ilahiyat fakültelerine ve STK’lere, “Kuran kursu öğrencileriyle iletişime geçerek telkinde bulunma”, “müftülerin din görevlilerine bizzat durumun önemini bildirmeleri” ve “hocaların ve fakülte yöneticilerinin sosyal medya hesaplarından bu dersleri seçen öğrencilerin ilahiyat fakültesindeki derslerde daha başarılı olacaklarını belirtmesi” gibi sorumluluklar yüklendi. MEB’in müftülüklerden seçmeli dersler için “Cuma vaazlarında dile getirilmesi” talebi de dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Yükseköğretim Kurulu’nun ve Ensar Vakfı ile ortak işler yapan Eğitime Destek Platformu’nun nasıl yol izleyecekleri de anlatıldı.

‘EĞİTİM SİSTEMİ İLKELERİYLE BAĞDAŞMIYOR’

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Bülbül, şöyle dedi: “Okullarda gerçekleşen din eğitimi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı dışında bir kuruma sorumluluk yüklenmesi öncelikle eğitim sistemimizin ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığının görev alanına başka idari kurumların müdahale etmesi anlamı taşımaktadır.  Din kültürü ve ahlak eğitimine ilişkin eğitimlerin yürütülmesi Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün görevidir.”

'YÖNERGE KİM TARAFINDAN KONTROL EDİLMİŞ VE ONAYLANMIŞTIR?'

Bülbül, yönergede imzası bulunan Iğdır Milli Eğitim Şube Müdürü’ne görevlendirmeyi kimin ve ne zaman yaptığını sordu. Bülbül, şöyle dedi:

“Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde midir? Şube Müdürünün hazırladığı ve Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yönerge kim tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmıştır?

Yönergede bahsedilen STK’ler hangileridir?  Bu durum Milli Eğitim Bakanlığının görev alanına başka idari kurumların müdahale etmesi anlamı taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürleri tarafından hazırladığı yönergelerle mi idare edilmektedir?”

06-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş