Arama sonuçları

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde 'hayali' kadrolaşma

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde 'hayali' kadrolaşma

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin hastanelerinde, eğitim kliniği olmayan alanlara atama yapıldı. Türk Tabipler Birliği, kadrolaşmaya tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “kişiye özel” kadro ilanlarıyla gündem olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (SBÜ) eğitim ve araştırma hastanelerinde, eğitim kliniği olmayan alanlara kadro ataması yaptığını söyledi.

HASTANELERDE NELER OLUYOR?

Türkiye genelinde 20’ye yakın hastaneden örnekler veren Ökten, şunları anlattı: “Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde göz kliniği olmadığı halde göz hastalıkları uzmanı doçent atandı. Başka şekilde çözülebilecekken akademik unvanlı kadro açılması, amacın farklı olduğunu gösteriyor. Yedikule Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde tıbbi patolog olarak profesör kadrosu, Zeynep Kamil patoloji bölümüne ise doçent kadrosu açıldı. Şanlıurfa, Erzurum ve Trabzon gibi birçok eğitim ve araştırma hastanesine eğitim klinikleri olmadığı halde akademik unvanlı kadrolar açılmıştır.”

İHTİYACI OLANA KADRO YOK

Bu kadrolar açılırken pek çok ihtiyacı olan hastaneye kadro verilmemesine tepki gösteren Ökten, şunları kaydetti:

Ataması yapılan akademisyenleri faydalı olacakları yerlere kadro açılmaları daha uygun olacaktır. TTB olarak akademik kadrolardaki her atama, liyakat temelli, bilimsel ve objektif ölçütlere göre yapılmalıdır diyoruz. Kişilere kadro vermek için eğitim kliniği olmayan yerlere kadro açılmasının bilimsellikle, eğitimle, araştırmayla, uygulamayla ilgisi yoktur. Olsa olsa bu kadrolar kadrolaşmak için açılmakta, meslektaşlarımız da bu kadrolar için ne yazık ki bu kirli siyasi döngünün içine girmektedir.”

30-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş