Arama sonuçları

Sağlık Bilimleri’nde 407 ‘kişiye özel ilan’

Sağlık Bilimleri’nde 407 ‘kişiye özel ilan’

Sağlık Bilimleri’nde 407 ‘kişiye özel ilan.’ Her geçen yıl nitelikleriyle daha da tartışmalı hale gelen üniversitelerde, ‘bir kişiyi işaret ettiği’ iddia edilen akademik kadro ilanlarına yenisi eklendi.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, sekiz ay önce yayımladığı 240 kişilik ‘adrese teslim’ kadro ilanının ardından aynı uygulamanın bir benzerine daha imza attı. Öğretim Elemanı Alım İlanı açan üniversite, çoğunluğu profesör olmak üzere 407 öğretim üyesine kadro verileceğini duyurdu. 15 Aralık’ta yayımlanan ilana başvuru için sıralanan genel şartların yanına ayrıca her bir kadro için özel şartlar da sıralandı.

CHP Milletvekili Murat Emir, 407 öğretim elemanı alımı için yayımlanan ilanın birçoğunun adrese teslim olduğunu iddia etti. İlana başvuru için “Farklı anatomik bölgelerden ateş ölçüm teknikleri konusunda çalışmaları olmak” gibi birçok özel kriter olduğunu belirten CHP Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığı, liyakatsız uygulamalarına devam ediyor” dedi.

KEYFİYET ÖN PLANDA

İlanın özel şartlarına bakıldığında, ‘kişiye özel tariflerin yapıldığını’ savunan Emir, konuyu TBMM’ye taşıdı. Benzer uygulamanın sekiz ay önce de yapıldığını anımsatan Emir, “Kadro atamalarında keyfiyet, eş-dost ve ahbap ilişkisi ön plana çıkıyor” ifadesini kullandı.

ARKASINDAN DOLANDILAR

Akademik kadroların belirlenmesinde liyakata bakılmadığını ve basit bir araştırma ile bile tarif edilen özelliklere göre kimlerin atanacağının anlaşılabileceğine dikkat çeken Emir, şöyle konuştu:

“İlanda çok net bir şekilde unvan verilecek kişilerin özellikleri tarif ediliyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile işbirliği yapan devlet hastanelerinde bu şekilde seçilmiş kişilere profesörlük unvanı verilmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, liyakatı hiçe sayarak yüzlerce kişiye profesörlük veriyor ve bu kişiler çoğunlukla da yandaşlardan, biat edenlerden seçiliyor. Yönetmeliğin arkasından dolanarak hazırlanan bu ilandan vazgeçilerek liyakata dayalı bir atama anlayışının hâkim olmasını bekliyoruz.”

21-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş