Arama sonuçları

Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan Geleceğe Miras

Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan Geleceğe Miras

Çatısı altında Türkiye’nin en köklü liseleri Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA), İzmir Amerikan Koleji (ACI), Tarsus Amerikan Koleji (TAC) ve SEV Amerikan Koleji’ni (Özel SEV Lisesi-SAC) bulunduran Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), eğitim kalitesini sürekli daha yükseğe taşıyor ve burs seçenekleriyle eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlıyor.

Öğrencilerine uzaktan eğitim döneminde de kesintisiz olarak kaliteli ve zengin eğitimi sunmaya devam eden SEV bünyesindeki okullar, günümüzün ve geleceğin yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan öğrenme ekosistemiyle, yetiştirdiği nesillerle geleceğe en büyük mirası bırakmak üzere yoluna devam ediyor.

BİR SEV GELENEĞİ: BAŞARIYA BURS

İyi bir eğitimin geleceğe en büyük miras olduğu inancıyla SEV, yeni öğrenme ekosisteminin bir parçası olarak, yıllardır sürdürdüğü burs geleneğini daha da güçlendirdi.  SEV, eğitimde fırsat eşitliğine inanıyor ve öğrencilere maddi kaygılar taşımadan en iyi eğitimi sağlamayı toplumsal bir hizmet olarak görüyor. Bu hedefle okullarındaki öğrencileri çeşitli burslarla destekliyor. SEV çatısı altındaki Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Koleji’nde öğrencilerin ihtiyacına göre değişik oranlarda Akademik Başarı Bursu, Mali Destek Bursu, Spor-Sanat ve Bilim Bursu veriliyor.

SALGINDA DAHA FAZLA BURS DESTEĞİ

Başarılı ve maddi imkânı yetersiz gençleri burslarla destekleyen SEV, pandemide de maddi zorluk yaşayan öğrencilerini burslarla destekledi. Geçtiğimiz yıl SEV’de her 5 öğrenciden 1’i burslu okurken, bu bursların yüzde 55’ini Mali Destek Bursları oluşturdu. SEV, bu yıl da LGS’de yeterli puan alarak Amerikan Liselerine kaydolacak öğrencilere, gerekli kriterleri taşımaları durumunda burs desteği verecek.

LGS SONRASI KAYIT VE BURS BAŞVURUSU

SEV tarafından okullara ve öğrencilerin ihtiyacına göre verilen bursların oranları koşullara göre değişiklik gösteriyor ve bu burslar okul ücretinin yüzde 100’üne kadar çıkabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın LGS sonuçlarını açıklamasının ardından, SEV’e bağlı liselerin kayıt taban puanları web sitelerinde açıklanıyor. Kayıt dönemlerinde başvurular değerlendiriliyor ve veliler bilgilendiriliyor, burs olanaklarından yararlanmak isteyen öğrenciler ise okulların internet adresi üzerinden kolayca başvuruda bulunabiliyor. www.uaa.k12.trwww.tac.k12.trwww.sev.org.tr

SPOR, SANAT VE BİLİME DE BURS

SEV, akademik alanda başarılı olduğu kadar çok yönlü ve mutlu bireyler yetiştirmeyi amaç ediniyor. Bu nedenle öğrencilerinin sportif ve sanatsal faaliyetlere katılmasını ve bilimsel yarışmalarda yer almasına destek veriyor. Bu alanlarda başarılı olmuş öğrencileri desteklemek için de Spor, Sanat ve Bilim Bursu veren SEV, çatısı altındaki liselere yeni kayıt yaptıracak veya hâlen eğitimine devam eden sporcu, sanatçı ve araştırmacı öğrencilere, lise eğitimlerini kapsayan 5 yıl süresince okul ücretinin yüzde 50’si oranında burs sağlıyor. Aynı öğrenci spor, sanat ve bilim alanlarından bir tanesinden burs alabilirken, okulun mevcut Mali Destek Bursu’ndan da yararlanma olanağı devam ediyor. Böylece öğrencinin bursu, spor, sanat veya bilim bursunun üzerine eklenerek yüzde 100’e ulaşabiliyor.

GELENEK KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

SEV, iki asırlık eğitim tecrübesini çağımızın ihtiyaçlarına göre düzenleyerek, Amerikan Liselerindeki üst düzey eğitim geleneğinin sadece yüz yüze eğitimde değil, uzaktan eğitimde de tamamen sürdürülebilir hale gelmesi hedefiyle, “SEV Öğrenme Ekosistemi”ni hayata geçirdi.

HER AN HER YERDE ÖĞRENME OLANAĞI

SEV, geleceğin nesillerini yetiştirirken, geleceği günümüze taşıma yönünde emin adımlar atmaya devam ediyor. Koşullar ne olursa olsun öğrencilerini geleceğin yetkinliklerine hazırlama hedefinden vazgeçmeyen SEV, dünyanın en iyi eğitim sistemlerini inceleyerek, SEV Öğrenme Ekosistemi’nin bir parçası olan, her an her yerde öğrenmeyi destekleyen dijital ConnectED SEV Platformu’nu kullanıma sundu. Bu sisteme bağlı olarak, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde uygulanan, dünyanın önde gelen üniversitelerinin kullandığı dijital öğrenme yönetim sistemi ConnectED SEV Platformu kuruldu. Böylece öğrenciler ödev, sınav, sunum gibi tüm çalışmaları ayrı ayrı değil tek bir platform üzerinden yapabilme olanağına kavuştu.

BİNLERCE DERS YÜZLERCE PROJE

ConnectED SEV Platformu ile öğrencilere dijital kütüphane, dijital soru bankası ve sanal laboratuvar modülleriyle dijital becerilerini geliştirebilecekleri çok yönlü bir eğitim ekosistemi kazandırıldı. Uzaktan eğitim etkin bir biçimde devam ederken okullarda daha önce fiziksel olarak gerçekleştirilen kulüp çalışmaları, tiyatro, sergi, konser, spor festivali, meslekler günü gibi tüm etkinlikler çevrim içi ortama taşındı. ConnectED SEV Platformu ile SEV’e bağlı okullarda bir yılda öğretmen ve öğrenciler, binlerce saat çevrim içi derste, yüzlerce projeyi başarıyla hayata geçirdiler.

ÇİFT DİL ÇİFT DİPLOMA

Salgın döneminde de kesintisiz olarak kaliteli ve çok yönlü eğitim sunmaya devam eden SEV Liselerinde öğrenciler akademik başarıdan spora, sanattan bilime hayatın her alanına hâkim, çok yönlü, ulusal değerlere saygılı dünya vatandaşları olarak geleceğe hazırlanıyor. Hazırlık sınıfı dâhil beş yıl boyunca öğrenciler ana dil seviyesinde İngilizce öğreniyor, ikinci yabancı dil tercih edebiliyor. Dünya üniversitelerinin kapılarını açan IB (Uluslararası Bakalorya) Programı ile çift diplomayla mezun olma seçeneğini de değerlendirebiliyorlar. Tarsus ve İzmir Amerikan Kolejlerinde modern yurtlarda yatılı okuma imkânı da bulunuyor.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

SEV’e bağlı liselerde, bir yılı Hazırlık sınıfı olmak üzere beş yıllık eğitim süresi boyunca gelecek planlamasının her aşamasında öğrencilere destek sağlanıyor. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, Yurt İçi Üniversite Danışmanlığı ve Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı bölümlerinin, birbirleriyle koordinasyon içinde 9. sınıftan 12. sınıfa kadar, üniversiteye yerleşim ve kayıt işlemlerine kadar destekleri aralıksız devam ediyor. Dünyanın ve Türkiye’nin en saygın üniversitelerine öğrenci gönderen Amerikan Liselerinde, öğrenciler hangi alanı seçeceklerine, kariyer etkinlikleriyle deneyimleyerek karar veriyorlar. Donanımlı bir özgeçmiş oluşturma, IB diploması, makale yazımı, SAT sınavı konularında gerekli destek veriliyor ve yönlendirmeler yapılıyor.

Bu yazı advertoryal içeriktir

11-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş