Arama sonuçları

Sahte isimle gruplara ‘sızıp' bilgi toplamaya çalışan genel sekretere istifa çağrısı

 Sahte isimle gruplara ‘sızıp' bilgi toplamaya çalışan genel sekretere istifa çağrısı

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, sahte isimle Britanya’daki mezunlar grubuna girip hocalar hakkında bilgi toplamaya çalışan Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topal’a istifa çağrısında bulundu. Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Fehmi Topal’ın, kendini “Ali Kemal” takma ismiyle tanıtıp Boğaziçi Üniversitesi’nin Britanya’daki mezunlar Whatsapp grubuna girdiği ortaya çıkmıştı.

BİLGİ TOPLAMAYA ÇALIŞIYORDU

Topal, grupta, mezunlara ve hocalara karşı tehditkar ifadeler kullanıp veri skandalıyla ilgili bilgi toplamaya çalışıyordu. Olayı araştıran mezunlar, bu kişinin Hasan Fehmi Topal olduğunu anlayınca gruptan çıkardılar.

Boğaziçi Üniversitesi mezunları da Hasan Fehmi Topal’ı sosyal medyada yayınlanan bir metinle diğer kayyumlarla birlikte istifaya çağırdı. İşte mezunların metni:

 “Hasan Fehmi Topal İstifa Etmelidir!

Geçtiğimiz şubat ayında, hukuksuz ve usulsüz bir dizi operasyon ertesinde, Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik görevine tepeden inme bir kararla getirilen Hasan Fehmi Topal’ın, bir yurtdışı mezun Whatsapp grubuna sahte isim ve mezuniyet bilgileriyle dahil olduğu ortaya çıktı. 

Bilindiği gibi, yolsuzluk şüphelisi Faruk Yakaryılmaz’ın Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak işe başlaması sonrasında üniversite veri ve sunucuları siyasi iktidara yakın özel şirketlerin erişimine açıldı.

ÖZEL ŞİRKETLERİN ERİŞİMİNE AÇILDI

Yaşanan veri güvenliği skandalına dair Whatsapp grubunda yaptığı yazışmalarda ‘Ali Kemal’ sahte ismini kullanan Topal, mezunlara karşı tehditkar ifadeler kullandı, onlardan istihbarat almaya çalıştı ve veri güvenliği skandalını deşifre eden akademisyenlere ve çalışanlara mesnetsiz suçlamalar yöneltti.

Liyakat, dürüstlük, güvenilirlik ve iyi niyet gibi üniversitemizin temel değerlerini benimsemediği açık olan Topal’ın ve başta Naci İnci olmak üzere diğer kayyumların üniversitemizde bir gün daha kalmasına tahammülümüz yok. Yurtiçi ve yurtdışı mezunları olarak, diğer kayyumlarla birlikte Hasan Fehmi Topal’ı derhal istifaya çağırıyoruz.

Üniversite bileşenlerinin iradelerini hiçe sayan tepeden inme karar ve atamaları kesinlikle kabul etmiyor, Boğaziçi Üniversitesi özgür, özerk ve katılımcı bir yapıya kavuşana kadar mücadeleden vazgeçmiyoruz. 

İmzacılar: BÜİM (Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi), BOYUT, Boğaziçi Üiniversitesi Yurtdışı Topluluğu, BÜMEDeğer (Boğaziçi İçin Değer), Boğaziçi Üniversitesi Müdahil Mezunlar, Berlin Boğaziçi Dayanışması, Britanya, ABD, Kanada ve Avustralya Boğaziçi Üniversitesi Mezunları“

15-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş