Arama sonuçları

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi: 17 projeyle yarışacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi: 17 projeyle yarışacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021'de 17 farklı projeyle mücadele edecek.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yaklaşık 170 öğrencinin 17 farklı grupta TEKNOFEST 2021'e katıldığını belirterek öğrencilere gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Sarıbıyık, öğrencilerin ilk yardım sistemlerinde kullanılan araç, savaşan insansız hava aracı, insansız kara aracı, elektrikli araç, otonom araç ve su altı robotik sistemlere yönelik çalışma yürüttüğünü anlattı. Sarıbıyık, atölye laboratuvarlarını açık tutarak ve teknik personelle destek vererek öğrencilerin verimli çalışmalar yapmalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Sarıbıyık, öğrencilerin teknolojik yaklaşımlarını desteklediklerini aktardı.

 

SAVAŞAN İHA'LAR ÖNEMLİ NOKTAYA GELDİ

SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çay da bu yıl da öğrencilerinden başarı beklediklerini anlattı.

Savaşan insansız hava aracı çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Çay, şöyle dedi: "Biliyorsunuz teknoloji çok gelişti ve savaşan İHA'lar da çok önemli noktaya geldi. Bunlar görmüş olduğu diğer cisim ve dronelere odaklanabilmektedir ve 4 saniye onları odaklayarak sabit tuttuğu takdirde devre dışı bırakabilirler, öyle özelliğe sahipler. Şu an deneme aşamasındalar ama gelecekte bunları savaş alanlarında görme fırsatımız olacak."

Çay, projenin yazılımının üniversite tarafından yapıldığına işaret ederek üretim ve montajının ise öğrencilere ait olduğunu kaydetti.

SUBÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Furkan Kamanlı da öğrencilere her konuda danışmanlık desteği sunduklarını bildirdi.

Altı kişilik savaşan İHA ekibinde yer alan Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Batuhan Argun da savunma sanayisinde kendi İHA'larının yer alması için çalıştıklarını söyledi.

11-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş