Arama sonuçları

Salgında alkış öğretmenlere, aşı ise futbolculara

Salgında alkış öğretmenlere, aşı ise futbolculara

Salgının ilk gününden bu yana ateş ölçer, entübe kabini, solunum cihazı valfi, koruyucu siperlik gibi milyonlarca tıbbi malzeme tasarlayarak üreten BİLSEM’deki 2 bin 543 öğretmen ile meslek liselerindeki 145 bin öğretmene, öğretmenler içinde bile aşı önceliği verilmedi.

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul ve lise öğretmenleri de aşılama grubu içinde yok. LGS ve YKS'ye girecek 8. sınıf ile 12. sınıflarla ağustos ayından bu yana yüz yüze eğitim yapılıyor. 2 haftalık kapalılıkta da 8. sınıf ve 12. sınıflarda dersler yüz yüze yapılacak.

ÖNCELİKLİ AŞILAMA GRUBUNDA DEĞİLLER

Yine, Covid-19 mücadelesinde kapı kapı vatandaşa yardım götüren vefa gruplarında görev alan lise öğretmenleri de ortaöğretim kurumlarındaki öğretmenlere aşı çıkmadığı için öncelikli aşılama grubuna giremedi. Halk Eğitim Merkezleri açık olmasına rağmen oradaki öğretmenler de aşıda yok.

Meslek liseleri de salgında eğitime hiç kapanmadı. Dezenfektan, maske, ateş ölçer gibi tıbbi malzemeler üretti. 4 bin 470 meslek lisesindeki 145 bin öğretmene de aşı önceliği verilmedi. Üretilen ürünler halen Bulgaristan, İngiltere, Hollanda, Çekya, Belçika ve Fransa'ya ihraç ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 425 bin 430 kişiye aşı randevusu verildiğini ve okul öncesi ile ilkokullarda görevli öğretmen, psikolojik danışman, okul yöneticisi, çalışan herkesin aşı randevusu alabileceğini belirtti.

 

 

17-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş