Arama sonuçları

Salgında en riskli grup lise öğrencileri görülüyor

Salgında en riskli grup lise öğrencileri görülüyor

Salgında en riskli grup lise öğrencileri görülüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bulaş riski açısından salgın açısından en riskli grup olarak lise öğrencilerinin görüldüğünü söyledi. Selçuk katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Selçuk, okulların açılması konusunda "Kontrollü, aşama aşama, sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk istemiyoruz" değerlendirmesini yaptı. "Türkiye yüz yüze eğitime geçmekte biraz gecikti mi?" sorusu üzerine Selçuk, şöyle dedi:  "Türkiye'nin şu anda 'gecikiyoruz' denilse de kontrollü gitmesi gerekir. Biz bunu yaparsak sonraki aşamalarındaki simülasyonlar, olası senaryolar eğer çok çok daha kötüleşecekse buna hiç girmeyelim" dedi.

SALGINDA EN RİSKLİ GRUP LİSE ÖĞRENCİLERİ GÖRÜLÜYOR

"Destekleme ve yetiştirme kurslarına giden 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime gitmeme" nedenlerine ilişkin bir soru üzerine Selçuk, şunları söyledi:

 

"Bilim Kurulu'nun raporları bulaş riskinin en yüksek olduğu grubu lise olarak görüyor. Dolayısıyla bizim en yüksek gruptan başlamamız biraz riskli. Fakat bu çocuklarımızın kaygısını azaltmak, ihtiyaçlarını karşılamak için ne yapıyoruz? 1 milyon civarında öğrencimiz destekleme yetiştirme kurslarına geliyor ve yüz yüze eğitim alıyor. Küçük gruplar halinde geliyorlar. Riski çok azaltıyoruz. Meslek liselerimizin atölye uygulamaları var. Onlar da ilk gelecek hususlardan bir tanesi. Özel eğitimde çocuklarımız var. Onları en erken düşünüyoruz. Sınıfları çok tenha. Araç gereçleri var özel çalıştıkları. Riski azalttıkça emin olduğumuz grupları peyderpey açacağız. 8. ve 12. sınıflara daha çok esnek davranıyoruz."

25-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş