Arama sonuçları

Samsun Baro Başkanı'ndan hukuk fakültesi açılmasına eleştiri

Samsun Baro Başkanı'ndan hukuk fakültesi açılmasına eleştiri

Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, ihtiyaç dışında hukuk fakültesi açılmasını eleştirdi. Yıldıran, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 5 Nisan'ın hukukun üstünlüğü ve bağımsız savunma idealine bir ömür veren avukatların mesleki sorunlarını gündeme getirebilmelerine vesile olduğunu vurguladı.

Yıldıran, her platformda, kontrolsüzce açılan hukuk fakültelerinin mesleğe ve ülkenin adalet hizmetindeki kaliteye zarar verdiğini savundu.

KONTROLSÜZ AÇILAN HUKUK FAKÜLTELERİ

Geçen yıl 5 Nisan'dan bu yana hiçbir ihtiyaç olmadığı halde yeni hukuk fakültelerinin kurulduğunu belirten Yıldıran, şöyle dedi:

"Yüz doksan bininci sıralamadaki öğrencinin hukuk fakültelerine kabul edilişine karşı açtığımız davada, Mahkeme ne yazık ki 'Samsun Barosu'nun bu davayı açmakta hukuki menfaatinin olmadığına' karar verdi. Oysaki hukuk fakültesindeki eğitim hayatında bir profesörden ders dinleyememiş bu öğrencileri staj merkezimizde eğitmeye çalışan bizler idik. Oysa ki asgari ücretin altında bir kazanç ile meslek yaşamına başlayan genç meslektaşımız bizim üyemiz idi."

05-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş