Arama sonuçları

Sanayinin ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip insan kaynağı OSB'lerde yetişecek

Sanayinin ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip insan kaynağı OSB'lerde yetişecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mesleki ve teknik lise veya meslek yüksekokulu mezunlarının, üreticilerin değişen ihtiyaçlarına uyumunun önemine dikkati çekti. Varank,  "Bu hususun ancak sanayi ve eğitim camiasının ortak çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

PROTOKOL İMZALANDI

Varank, buradaki konuşmasında, geçen yıl kasım ayında Bakan Özer ile "Mesleki Eğitim Merkezleri Protokolü"nü imzaladıklarını anımsatarak, söz konusu protokolle ilgili çalışmaları 2 ayda tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Varank, OSB'ler içindeki mesleki eğitim merkezleri ile üretim ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip insanları sanayicilerle yetiştireceklerini anlattı. Varank, şöyle konuştu:

 

"İNSAN KAYNAĞI STRATEJİLERİMİZİ DİNAMİK YAKLAŞIMLARLA TASARLIYORUZ"

"Şüphesiz bu merkezlerde yetişen nitelikli teknik kadrolar, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşma yolunda en önemli kozumuz olacak. Bugünse 4. Sanayi Devrimi dediğimiz dijital dönüşümü konuşuyoruz. Dijitalleşme kaçınılmaz bir şekilde hayatımızın her alanına hızla sirayet etmeye devam ediyor. Yaşanan salgın sürecinde bunu çok daha net bir şekilde yaşadık. Bilhassa sanayide yaşanan dijital dönüşüm, iş gücü piyasası üzerinde köklü değişimlere sebep olacak. İşte bu sebeple teknolojik dönüşümün giderek hızlandığı bu ortamda insan kaynağı stratejilerimizi dinamik yaklaşımlarla tasarlamaya özen gösteriyoruz."

Varank, "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" ile geleceğin teknolojilerine aşina bir gençlik yetiştirdiklerine işaret ederek, dünyaca ünlü yeni nesil yazılım okulları olan 42 Kocaeli ve 42 İstanbul ile ülkenin yazılımcı ihtiyacına yönelik adımlar attıklarını söyledi.

Varank, insan kaynağı gelişimi bakımından en yaygın etki ürettikleri projelerin başında TEKNOFEST'in geldiğini anlattı. Varank, akademide de üretim ekosisteminin ihtiyaçlarına yönelik insan kaynağının gelişimini desteklediklerini belirterek, şöyle dedi:  "TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı ile 49 farklı üniversitenin 210 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı projeler kapsamında 1162 doktora öğrencisi yetiştiriyoruz. Bu gençlere öğrenimleri boyunca burs, sonrasında da istihdam desteği sağlıyoruz."

"GENÇLERİMİZ ARAYAN DEĞİL, ARANAN OLACAK"

 

İş gücü konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliğinin devam ettiğini belirten Varank, şu değerlendirmede bulundu:

 

"Tabii buradaki en hassas nokta, mesleki ve teknik lise veya meslek yüksekokulu mezunlarının üreticilerin değişen ihtiyaçlarına uyumu konusu. Bu hususun ancak sanayi ve eğitim camiasının ortak çalışmasıyla aşılabileceğine inanıyoruz. Mesleki eğitim merkezlerinin, organize sanayi bölgelerinde kurulması sayesinde, bir taraftan sanayicinin isteklerinin ne olduğu diğer taraftan da eğitim müfredatının nasıl güncellenmesi gerektiği hususu çözüme kavuşmuş olacak. Bugün açılışını yaptığımız bu merkezler sayesinde iş gücü piyasasındaki vatandaşlarımız başta gençlerimiz olmak üzere arayan değil, aranan eleman konumuna gelecek."

10-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş