Arama sonuçları

Seda öğretmen tasarladığı maskeleri üretiyor

Seda öğretmen tasarladığı maskeleri üretiyor

Sakarya'da görsel sanatlar öğretmeni Seda Mercan Ersoy, salgın döneminde evde geçirdiği zamanı fırsata çevirerek kendi tasarladığı maskeleri üretmeye başladı.

Evinin bir bölümünü atölyeye dönüştüren Ersoy, kız meslek lisesinde hazır giyim bölümü okuduğunu, Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirdiğini söyledi.

SEDA ÖĞRETMEN FIRSATA ÇEVİRDİ

Yaklaşık 15 yıldır öğretmenlik yaptığını, salgın nedeniyle okulundan ve öğrencilerinden uzak kalmanın zor olduğunu aktaran Ersoy, şöyle dedi: "Üretmeyi çok seven bir insan olarak neler yapabileceğime odaklandım. Ve lise hayalim olan kendi tasarımlarımı insanlarla paylaşma fikrini değerlendirmeye aldım. Lisede aldığım eğitimle üniversitede aldığım eğitimin bana öğrettiklerini harmanlayarak emeğimi ortaya koymaya çalıştım. Maske yaparak üretime başladım. Bunu insanlarla paylaşma düşüncesi, beni her zaman çok heyecanlandırdı. Çevremdekilerin kullanmasıyla başlayan maskelerim, şimdi neredeyse tüm Sakarya'ya ve hatta birçok şehirlere ulaşmaya başladı. Emeğim, birçok kişi tarafından beğeniliyor, kullanılıyor ve tavsiye ediliyor."

14-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş