Arama sonuçları

Selçuk: Göreceksiniz EBA daha nitelikli, kaliteli, dolu içeriklerle gelecek

Selçuk: Göreceksiniz EBA daha nitelikli, kaliteli, dolu içeriklerle gelecek

Selçuk: Göreceksiniz EBA daha nitelikli, kaliteli, dolu içeriklerle gelecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim ve Bilişim Ağı’nın (EBA) içeriklerinin ve internet altyapısının yenilendiğini söyledi. Uzaktan bağlantıyla katıldığı bir programda Selçuk, yüz yüze ve telafi eğitimlerinin 30 Nisan sonrası için geçerli olduğunu söyledi.

Yayına girdiği günden itibaren eleştirilere neden olan EBA ile ilgili de Selçuk şunları dile getirdi:

SELÇUK: GÖRECEKSİNİZ EBA DAHA NİTELİKLİ, KALİTELİ, DOLU İÇERİKLERLE GELECEK

“Önümüzdeki hafta göreceksiniz çok daha nitelikli, çok daha kaliteli, çok daha dolu dolu içerikler gelecek. EBA'nın internet altyapısında da iyileştirmeler yapıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimini televizyon içerikleri, EBA içerikleri, yüz yüze ve telafi içerikleri olmak üzere üç açıdan kapsam içine alıyoruz.

EBA'nın internet altyapısında bir öğretmen sınıfındaki öğrencileriyle beraber bir etkileşim içine girebilecek, çocuklara ödev ve görev verebilecek. Öğretmenlerimiz, önümüzdeki haftadan itibaren öğrencileriyle irtibat halinde olacaklar. Gerekirse velilerimiz de öğretmenlerle irtibatta olacak. İhtiyaç halinde rehberlik hizmeti açısından da desteğimiz olacak ama önemli olan şu; biz bunu (eğitimi) tümüyle anne babaların omuzuna bırakmış değiliz. Biz bunu öğretmenlerimizle beraber yürütüyoruz ve öğretmenlerin desteği gün geçtikçe daha da artacak. 1-2 hafta içinde bu sürece uyum sağlayacağız ve daha nitelikli bir çerçeve ortaya çıkacak.

EBA’DA BEDEN EĞİTİMİ OLACAK

EBA üzerinden öğrencilere yönelik beden eğitimi ve oyun içeriklerinin hazırlanması yönünde çalışmalarımız var. Önümüzdeki hafta başından itibaren öğretmenler, bazı temel hareketleri çocuklara yaptıracak. Onun ötesinde çocuklarımızın oyun oynamasıyla ilgili neler yapılabilir, anne babalar nasıl bu işe katılabilir, anne babalara rehberlik yapılması ne şekilde mümkün olur, Türkiye'nin tanınmış uzmanlarının önerileri neler, bunların hepsini haftaya görme imkânı bulacağız ve daha kapsamlı bir çalışma olacak.”

27-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş