Arama sonuçları

SELENE Projesi'nin 'Misyon Strateji Belgesi' imzalandı

SELENE Projesi'nin 'Misyon Strateji Belgesi' imzalandı

Yapısal ve sürdürülebilir üniversiteler arası işbirliğinin oluşturulmasını amaçlayan SELENE Avrupa Üniversitesi Projesi'nin "Misyon Strateji Belgesi", Ankara Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu Avrupa'daki 7 üniversite tarafından törenle imzalandı.

Ankara Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den Ankara Üniversitesi, Polonya'dan Krakow Tarım Üniversitesi, Slovakya'dan Kosice Veteriner Hekimliği ve Eczacılık Üniversitesi, Bulgaristan'dan Sofya Ormancılık Üniversitesi, İtalya'dan Messina Üniversitesi, Romanya'dan Bükreş Tarım Bilimleri ve Veteriner Hekimliği Üniversitesi ve Hollanda'dan Aeres Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin yer aldığı projenin imza töreni, proje yürütücülüğünü de üstlenen Krakow Tarım Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Senato Salonu'nda düzenlenen törene, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Proje Koordinatörü, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker ile diğer üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

GÜÇLÜ BİR PARTNER

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, üniversitenin projede güçlü bir partner olarak yer aldığını belirtti. Ünüvar, şöyle dedi: "Ankara Üniversitesi olarak bu konsorsiyumdaki en büyük üniversite gibi görünüyoruz, akademisyen ve öğrenci sayısı itibarıyla en çok çalışan üniversite olmayı da taahhüt ediyorum. Hep beraber çalışacağız."

SELENE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ PROJESİ

Temelini "Avrupa Yeşil Mutabakatı" ve "Tek Sağlık" kavramının oluşturduğu SELENE Avrupa Üniversitesi Projesiyle mevcut işbirliği modellerinin ötesine geçen, yeni çözümlerin geliştirilmesine yol açan sistemik, yapısal ve sürdürülebilir üniversiteler arası işbirliğinin oluşturulması amaçlanıyor. Bu işbirliği ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerine dayalı ekonomik çözümlerin geliştirilmesi ve uygulanmasının sağlanması planlanıyor.

SELENE'nin ortak ve uzun vadeli stratejisinde ise sürdürülebilir tarım ve hayvancılık, ormancılık, beslenme ve gıda teknolojisi, sosyal bilimler, tıp, veteriner hekimliği, eczacılık, biyoteknoloji alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde lider olan modern bir uluslararası üniversitenin gelişimi yer alıyor.

AKADEMİK HAREKETLİLİK

SELENE, uluslararasılaşma sürecine aktif katılım yoluyla mesleki gelişimi, kendini geliştirmeyi ve akademik hareketliliği de teşvik ediyor.

Bu bağlamda, projenin en önemli amaçları arasında, SELENE Üniversite Ağı'nın oluşturulması ve böylece öğrencilerin, personelin ve araştırmacıların işbirliği yapılan ortak kurumlardaeğitim alması, eğitim vermesi, araştırma yapması için fiziki, sanal ve hibrit olmak üzere kesintisiz hareketlilikten yararlandığı bir Avrupa Üniversitelerarası Kampüsü'nün oluşturulması yer alıyor.

Projede Ankara Üniversitesi de araştırma ve eğitim amacıyla interaktif paketin oluşturulması sorumluluğunu üstlendi.

21-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş