Arama sonuçları

Seyreltilmiş ders programı: Öğretmen açığı mı olur?

Seyreltilmiş ders programı: Öğretmen açığı mı olur?

Seyreltilmiş ders programı: Öğretmen açığı mı olur mu?  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos’ta okulların açılmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı’nın önerilerine göre sınıflarda önlemler alınacağını belirtti.

Sınıflarda alınacak tedbirlerin uygulamalı olarak değerlendirildiğine dikkati çeken Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

SEYRELTİLMİŞ DERS PROGRAMI: ÖĞRETMEN AÇIĞI OLUR MU?

"Sonuçta da biz bu süreçleri yapılandırıyoruz. Bizim ölçümüz şu; çocukların sağlığını koruyacak ölçüde sınıflarda ve okullarda bulunmasını sağlamak. Diyeceksiniz ki, 'Bütün çocuklar bu okula, 4 metre  içinde nasıl sığacak?" Biz o metre içinde sığdırmaya çalışmıyoruz ki... Bizim yapmak istediğimiz şu; eğer 'çocuklar haftanın belirli günleri gelsin' denilirse sağlık koşulları açısından biz ona göre seyreltiriz. 'Derslerin bir kısmı seyreltilsin ve ders çizelgesi yarı yarıya insin' denilirse biz seyreltiriz. Dolayısıyla bu işin teknik kısmı bize ait, uzmanlara ait. Lütfen şundan emin olun, gereken bütün tedbirleri fazlasıyla alıyoruz. Çünkü biz sadece bir çocuk için, ülkenin bütün çocukları için kaygılanıyoruz, bir ülke için kaygılanıyoruz. Biz verilere bakarız, ağustosun sonundaki, eylülün başındaki tabloya göre hareket ederiz." 

Bütün velilerin rahat olması gerektiğini vurgulayan Bakan Selçuk, "Neye ihtiyaç varsa biz bunun için mali ve fiziksel koşullarıyla, psikolojik hazırlığıyla buna hazırız." dedi.

ÖĞRETMEN NORM KADRO FAZLASI OLUR MU?

Bu arada eğer bazı derslerde seyreltilmiş uygulamaya gidilecekse bu durumda öğretmenlerin bazılarının norm kadro olup olmayacağı da bir başka konu olacak.

09-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş