Arama sonuçları

Siemens Türkiye ve Türk Eğitim Vakfı’ndan iş birliği

Siemens Türkiye ve Türk Eğitim Vakfı’ndan iş birliği

Siemens Türkiye, "Geleceği Şekillendiren Kadınlar" Projesi ile geleceğin kadın mühendislerine mentorluk ve burs programlarıyla destek oluyor.

Siemens Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile iş birliği içinde mühendislik eğitimi alan kadın öğrencilere mentorluk ve burs desteği sağlayan şirket, kadın istihdamının artırılmasına ve liderlik rollerinde yer almalarına da katkı sağlıyor.

Kadın mühendis oranı yüzde 33 olan Siemens Türkiye'de kadın yönetici oranı yüzde 26, Ar-Ge alanında kadın yönetici oranı ise yüzde 32,6 düzeyinde bulunuyor.

Siemens Türkiye, "Women Engineers Club" ile üniversitelerde kadın mühendislerin hikayelerini geleceğin profesyonelleriyle buluşturarak onlara ilham vermeyi amaçlıyor.

Öte yandan, Türkiye'nin ilk lise robot kulübü olarak 2007 yılında Siemens Türkiye desteğiyle kurulan Darüşşafaka Robot Kulübü "Sultans of Türkiye", pek çok başarıya imza attı. Öğrenciler, ABD'de düzenlenen FIRST Midvvest Regional robot yarışmasının en prestijli ödülü "Chairman's Award"u kazandı.

Siemens Türkiye, kadınların iş hayatına aktif katılımını destekleyen uygulamaları hayata geçiriyor. Farklılıklara ve çeşitliliğe değer verilen, açık ve şeffaf iletişimin bulunduğu, dayanışma ile güçlenen bir çalışma ortamının sürekliliğinin sağlanması amacıyla hareket ediliyor.

“GELECEĞI KADIN MÜHENDİSLERİMİZLE ŞEKİLLENDİRİYORUZ”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Gizem Keçeci, cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik konularının Siemens'in sahip olduğu kültürün ana bileşenlerinden olduğunu belirtti.

"Geleceği Şekillendiren Kadınlar" projesiyle çeşitlilik ve fırsat eşitliği kültürünü çalıştıkları her alana entegre etmek için uğraştıklarını aktaran Keçeci, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, şirketimiz bünyesindeki kadın mühendislerimizin, genç kadın mühendis adaylarına mentorluk yapmasının önünü açıyor ve deneyim paylaşımıyla onları güçlendiriyoruz. TEV ile iş birliği içinde yıllardır devam eden kadın mühendis adaylarına yönelik burs desteğiyle onların geleceğe uzanan yolculuklarına katkı sağlamaktan ve geleceği kadın mühendislerimizle şekillendirmekten mutluluk duyuyoruz."

Toplumun gelişiminin kadın istihdamının artışıyla doğru orantılı olduğuna inandıklarını vurgulayan Keçeci, "Siemens Türkiye'nin ana odaklarından biri çeşitlilik. Kadınların iş yaşamında daha görünür olmaları, kadın çalışan sayısının artması ve özellikle mühendislik mesleğinin toplum nezdinde erkek mesleği olarak algılanmasının değişmesi için sorumluluk alıyoruz. Kadın çalışanlarımıza yönelik uygulamalarımız, fırsat eşitliği ilkemiz ve hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle bu yönümüzü güçlendiriyoruz. Çünkü biz kadın gücünün artmasını toplumun gelişimiyle eş değer görüyoruz" ifadelerini kullandı.

08-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş