Arama sonuçları

Siirt Üniversitesi Kariyer Ofisi hizmete girdi

Siirt Üniversitesi Kariyer Ofisi hizmete girdi

Öğrenciler ile ildeki işsiz gençlerin sahip olduğu potansiyeli keşfetmek amacıyla kurulan Siirt Üniversitesi (SİÜ) Kariyer Ofisi faaliyete başladı.

SİÜ Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi koordinasyonunda merkez yerleşkesinde kurulan Kariyer Ofisi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve üniversite yöneticileri katıldı.

İNSAN KAYNAĞINI YETİŞTİRMEK

Hacıbektaşoğlu, törende, Siirt Üniversitesi’nin önlisans, lisan ve lisansüstü programlarda okuyan 3 bine yakın yabancı, 17 bine yakın öğrenci sayısı ve bünyesinde kurulan merkezlerle önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.

Genç nüfusunu iş gücüne katılımını önemsediklerini dile getiren Hacıbektaşoğlu, şunları belirtti:

"Siirt Üniversitesi’nin en büyük amacı Siirt, Türkiye ve dünya için gelecek vadeden, ihtiyaç duyulan alanlarda insan kaynağı yetiştirmektir. Kariyer merkezinin buna katkı sağlayacağına inanıyorum. Sizler bu işe ömrünü veren insanlar olarak, tarım ve hayvancılık, hizmet, ticaret ve sanayi sektöründe ihtiyaç olan alanlarda bu sektörlerle öğrencilerimizi buluşturmak için büyük çaba sarf ediyorsunuz. Kariyer günleri, Türkiye'de ve dünyada başarılı olan insanlarla öğrencilerimizi buluşturarak onlara değişik ufuklar açacaktır."

Kariyer Araştırma Planlama ve Uygulama Merkezi Müdürü Araştırma Görevlisi Dr. Halit Kırıktaş da merkezin temel faaliyetinin öğrenci ile ildeki işsiz gençlerin sahip olduğu potansiyeli keşfetmek olduğunu belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ömer Aslan da genç ve engellilere yönelik müdürlüğün hibe desteği verdiğini belirterek, bu alanda üniversiteyle ortak çalışma yaparak gençlerin iş gücüne katılımının önünü açmayı planladıklarını aktardı.

Açılış töreninin ardından ofisi gezen davetliler faaliyetler hakkına bilgilendirildi.

24-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş