Arama sonuçları

Sınava beden eğitimi ve spor ile görsel sanatlar ve müzik de eklendi

Sınava beden eğitimi ve spor ile görsel sanatlar ve müzik de eklendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi’nce, İstanbul genelinde uygulanacak Hazırbulunuşluk Uygulaması'na bu yıl ilk defa beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar ile müzik dersleri de eklendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kalıcı ve etkin öğrenmeyi mümkün kılmak, süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir ölçme değerlendirme yaklaşımının oluşması için öğrencilerin hazırbulunuşluk düzeyinin tespit edilmesi gerektiği belirtildi.

YENİ DERSLER EKLENDİ

Bu çerçevede Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından kent genelinde hazırbulunuşluk uygulaması yapılacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim-öğretim süreci için son derece önemli olan hazırbulunuşluk, öğrenim ve öğretim sisteminin önemli bir girdisidir. Eğitimde yeni bir davranış değişikliğinin meydana gelebilmesi, öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyine bağlıdır. Bu nedenle öğrenci kazanacağı yeni davranış için gerekli olan ön koşul niteliğindeki bilişsel, duyuşsal ve devinişsel davranışlara sahip olmalıdır. Hazırbulunuşluk Uygulaması ile eğitimde yenilikçi bakış açısının oluşturulması, eğitim sürecinin sağlıklı temellere oturtularak eksik öğrenmelerin tespit edilmesi ve önlemler alınarak öğrencilerin özgüvenlerinin artırılması da amaçlanmaktadır. Uygulama ile öğretmenlerin eğitim sürecini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıracak veriler ve dönütler sağlanacaktır. Bu sayede öğrenme kabiliyeti sağlamlaştırılacak olan öğrencinin hazırbulunuşluk seviyesi de yeterli hale gelecektir."

UYGULAMA EBA ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Açıklamaya göre, ilkokul 4. sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce derslerinden, ortaokullarda Türkçe, matematik fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinden 15'er soruyla gerçekleştirilecek Hazırbulunuşluk Uygulaması, Eğitim Bilişim Ağı Platformu (EBA) üzerinden bugün ve yarın yapılacak.

Liselerde ise Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, tarih, coğrafya ve felsefe derslerinden 15'er soruyla uygulama, 24-25 Eylül'de yine EBA üzerinden gerçekleştirilecek.

Belirlenen tarihlerde çevrimiçi uygulamaya katılmayan öğrencilere kendi okullarında yüz yüze uygulamalar yapılacak. EBA ve yüz yüze uygulamadan elde edilen veriler ilgili öğretmenler ile paylaşılacak.

Bu sene ilk defa ortaokul grubunda 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, lise grubunda ise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar ve müzik derslerinden Hazırbulunuşluk Uygulaması yapılacak.

Uygulama sonrasında öğretmenler, öğrencilerin eksik kalmış bilgileri ile ilgili gerekli çalışmaları Hazırbulunuşluk Uygulaması'nın verilerini dikkate alarak değerlendirecek ve yıllık planlarını düzenleyecek. Aynı zamanda derslerde soruların çözümünü yaparak eksik kazanımları destekleyici etkinlikler ile planlayacak.

 

18-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş