Arama sonuçları

Sınava giremeyen ve başarısız olanlara iki telafi sınavı hakkı

Sınava giremeyen ve başarısız olanlara iki telafi sınavı hakkı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Senatosu, bahar dönemi final sınavlarına giremeyen öğrencilere iki telafi sınavı hakkı tanındığını açıkladı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Rektör Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında toplanan SAÜ Senatosunun, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemi final sınavlarına ilişkin öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine bir dizi ek karar aldığı belirtildi.

İKİ TELAFİ SINAVI HAKKI

Açıklamada, tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve hazırlık sınıfları hariç olmak üzere, herhangi bir nedenle finallere gelemeyen ya da final sınavına girip başarısız olan öğrencilere iki ayrı zamanda telafi sınavı hakkı tanındığı aktarıldı. Açıklamada, telafi sınavı hakkının, final sınavı sonrasında veya güz dönemi başlangıcında kullanılabileceği anlatıldı.

Açıklamada, 2023-2024 Güz Dönemi başında ek sınav hakkı verildiği için hiçbir öğrencinin ulaşım veya barınma mağduriyeti yaşamayacağına değinilerek, şöyle denildi:

"Online yapılan vizelere ilaveten 1 online sınav/ödev hakkı daha verilerek final sınavlarının ağırlığı yüzde 70'den yüzde 60'a düşürülmüştür. Deprem mağduru olan öğrencilerimize gerekli kolaylık ve destek sağlanacaktır. Öğrencilerimizin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için yurtlarla görüşülmüş olup gerekli tedbirler alınmıştır."

SAÜ Senatosundan daha önce yapılan açıklamada, bahar dönemi final sınavlarının 5-25 Haziran'da yüz yüze yapılacağı açıklanmıştı.

12-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş